Taraf'tan AK Parti'yle ilgili çok çarpıcı haber!

AK Parti dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslağı "Hükümet, dershane konusunda geri adım attı" havası oluşmaması için Meclis'te bekletilmesi ve yerel seçimlerin ardından görüşülmesi planlanıyor.

Taraf'tan AK Parti'yle ilgili çok çarpıcı haber!

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Hükümet, dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslağın görüşmelerini seçim sonrasına erteledi. HSYK düzenlemesi ve demokratikleşme paketi de bekliyor. Taraf'taki iddiaya göre hükümet, "TBMM'nin yerel seçimler nedeniyle şubat ayının ikinci haftasında tatile girecek olmasından dolayı takvimin sıkışıklığı, bazı milletvekillerinin tasarının Genel Kurul'a gelmesi durumunda topluca istifa etmeye hazırlanmaları ve AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde dershanelerin kapatılmaması yönünde sonuç çıkması" gerekçeleriyle tasarıya ilişkin görüşmeleri yerel seçim sonrasına bırakmayı planlıyor.

AK Parti, HSYK tasarısından sonra dershanelerin kapatılmasını da seçim sonrasına erteledi. Bu hafta TBMM'ye gelecek olan tasarının, "Hükümet, dershane konusunda geri adım attı" havası oluşmaması için Meclis'te bekletilmesi ve yerel seçimlerin ardından görüşülmesi planlanıyor. Hükümet ile Gülen Cemaati arasında iplerin kopmasına neden olan dershanelerin kapatılmasına ilişkin taslağın çalışmaları iki hafta önce tamamlanabildi.

ÜÇ GEREKÇE

Çalışmalar ışığında hazırlanan rapor önce Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, sonra da dershanelerin kapatılması taslağıyla birlikte Başbakan Erdoğan'a sunuldu. Son hâli geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarının, bu hafta TBMM Başkanlığı'na gelmesi bekleniyor. Ancak hükümet, "TBMM'nin yerel seçimler nedeniyle şubat ayının ikinci haftasında tatile girecek olmasından dolayı takvimin sıkışıklığı, bazı milletvekillerinin tasarının Genel Kurul'a gelmesi durumunda topluca istifa etmeye hazırlanmaları ve AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde dershanelerin kapatılmaması yönünde sonuç çıkması" gerekçeleriyle tasarıya ilişkin görüşmeleri yerel seçim sonrasına bırakmayı planlıyor.

DÖRT DÜZENLEMEYE SEÇİM ARASI

Hükümet, TBMM Anayasa Komisyonu'nda bulunan ''demokratikleşme paketi''nin Genel Kurul görüşmelerini de yerel seçim sonrasına erteledi. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarına görevleriyle ilgili suçlardan Yüce Divan yolunu açan, bu suçlara ilişkin soruşturma açma yetkisini de Başbakan'a veren tasarının da seçim sonrasına bırakılması planlanıyor. Bu tasarı, geçen hafta TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edilmişti.

SEÇİM BARAJI DÜZENLEMESİ RAFTA

Hükümet, taslak aşamasındaki kimi kritik düzenlemeleri de yerel seçimlerin ardından gündeme getirmeye hazırlanıyor. Bu düzenlemelerden birisi, seçim sisteminin "yüzde beş barajlı, beşli gruplandırmayla daraltılmış bölge'' şeklinde değiştirilmesini öngörüyor. Bir diğeri ise, telefon dinlemelerine karar verecek bir kurul oluşturulup, hâkimlerin verdikleri dinleme kararlarının bu kurula getirilmesi ve böylece, dinleme için hakim kararının yeterli sayılmamasını öngörüyor.
<< Önceki Haber Taraf'tan AK Parti'yle ilgili çok çarpıcı haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER