Taksim Meydanı'nda akşam karmaşası! Ortalık karıştı

Polis, akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanan marjinal gruplara müdahale etti.

Taksim Meydanı'nda akşam karmaşası! Ortalık karıştı

Akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanan kalabalık eylemci grubu Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önündeki polislere taş attı. Polis, taş atan eylemcileri uyardı. Polisin tüm uyarılarına rağmen taş atmaya devam eden gruba bir kez daha müdahale edildi. 

Taş atan eylemciler gaz bombası ve tazyikli su ile dağıtıldı. Müdahaleyle birlikte eylemciler meydanı tekrar polise bıraktı. Polisin müdahalesiyle eylemciler ara sokaklara kaçtı. Polis ara sokaklara kaçan eylemcilere müdahale etmeye devam ediyor. Gezi Parkı'na ise herhangi bir müdahalede bulunulmadı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaşananlarla ilgili Twitter'dan yeni mesajlar verdi. Vali Mutlu, "Marjinal grupların Atatürk K.M'inde bekleyen polise yoğun saldırısı sonucu yeniden çatışma oluşmuştur. Alandaki sade halkımızın marjinal gruplardan ayrışarak alanı tamamen terk etmesini özellikle rica ediyorum. Bu önemli talebin halkımızca herkesin güvenliği nedeniyle yerine getirmesi önemlidir. Bizleri marjinal gruplarla mücadele noktasında, bu suretle desteklediniz. Teşekkür ediyorum. Kaygılanmayınız."şeklinde açıklamalarda bulundu.

<< Önceki Haber Taksim Meydanı'nda akşam karmaşası! Ortalık karıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER