Taksim Gezi Parkı'na ilginç yapı önerisi!

Psikiyatrist Prof. Dr. Tarhan, Taksim Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası için, Paris'teki Zafer Takı örneğini gösterdi.

Taksim Gezi Parkı'na ilginç yapı önerisi!

  • Psikiyatrist Tarhan: "Bu tarz olaylarda krizin daha iyi yönetilebilmesi için daha yumuşatıcı ifadeler kullanılmalı."
  • Orta yolun bulunması için Fransa’daki Zafer Takı’nın örnek alınabileceğini söyledi.
  • "Topçu Kışlası’nın kapısı, Zafer Takı gibi Taksim Meydanı’nda yapılır ve çevresi yeşil alana bırakılır."
Türkiye’nin önde gelen psikiyatristleri arasında yer alan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Olayların doğayı koruma gerekçesiyle başladığını ancak güvenlik güçlerinin sert müdahalesi, çeşitli gizli servis elemanları ile devletin içerisindeki gizli yapıların devreye girmesiyle kargaşanın büyüdüğünü belirtti. 

Bu tip olaylarda krizin daha iyi yönetilebilmesi için daha yumuşatıcı ifadelerin kullanılması gerektiğini dile getiren Tarhan, “Eylemcilerin savaş stratejisine girerseniz, siz de sertleşmek zorunda kalırsınız. Gerilim de onların istediği bir şey. Böyle durumlarda yöneticinin hisseden değil, düşünen beynini devreye sokması gerekir. Örneğin, ‘Sizi anlamak istiyorum. Lütfen sakin olur musunuz?’ gibi denilebilse, kriz daha iyi yönetilirdi. Karşı taraf bunu düşündüğünde hisler kontrol altına alınacaktı. Bu konuda çift mesajlar verildi.” diye konuştu. 

Gezi Parkı olaylarında orta yolun bulunması için Fransa’daki Zafer Takı’nın örnek alınabileceğini anlatan Tarhan “Topçu Kışlası’nın çok muhteşem bir kapısı vardı. O kapı Zafer Takı gibi Taksim Meydanı’nda yapılır ve çevresi yeşil alana bırakılır. Kışlada bir Osmanlı damgası var. Hükümet bunun için yapmak istiyor. Meydanda Osmanlı izi, geleneklerimizin mührü olsun isteniyor. Böylece hem yeşil korunur hem de Gezi Parkı için eylemcilerin duyarlılıklarının anlaşıldığını hissedilir. Zafer Takı’na çok turist geliyor. Taksim çalışmalarında yargı kararı bekleniyor ve referandumdan bahsediliyor. Fakat bunlardan önce bu konunun uzamaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

ZAFER TAKI NEDİR?

Zafer Takı, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan tarihi anıttır. Charles de Gaulle Meydanın ortasında, Şanzelize Caddesi'nin batı kısmında yer almaktadır. Boyu 45, eni 22 ve yüksekliği 49 metredir. Charles de Gaulle Meydanı (ya da Place de l'Etoile), 19. yüzyıl'da Georges Eugène Haussmann tarafından çizilen 12 caddeye yol veren çok geniş ve büyük bir döner kavşağıdır. 

CİHAN

<< Önceki Haber Taksim Gezi Parkı'na ilginç yapı önerisi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER