TÜRGEV'e yapılan bağışların sonu gelmiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 300 kişilik kız yurdunun ardından 48 öğrenci kapasiteli Altındağ Öğrenci Yurdu'nu da ücretsiz olarak TÜRGEV'e verdiği ortaya çıktı...

TÜRGEV'e yapılan bağışların sonu gelmiyor

An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, 2013 yı­lın­da CHP Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu'nun açı­lı­şı­nı yap­tı­ğı yur­dun ya­nı sı­ra, yi­ne CHP dö­ne­min­de be­le­di­ye­ye ait loj­man bi­na­sı­nın 48 öğ­ren­ci ka­pa­si­te­li yur­da dö­nüş­tü­ğü Al­tın­dağ Öğ­ren­ci Yur­du'nu da üc­ret­siz ola­rak Tür­ki­ye Eği­tim ve Genç­li­ğe Hiz­met Vak­fı'na (TÜR­GEV) tah­sis et­ti.

1 YIL­LIK SÖZ­LEŞ­ME

An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ile Cum­hur­baş­ka­nı Re­cep Tay­yip Er­do­ğan'ın oğ­lu Bi­lal Er­do­ğan ve kı­zı Es­ra Al­bay­rak'ın yö­ne­tim ku­ru­lun­da yer al­dı­ğı TÜR­GEV ara­sın­da im­za­la­nan pro­to­kol­den bir yurt da­ha çık­tı. 3 say­fa ve 18 mad­de ola­rak dü­zen­le­nen pro­to­ko­le gö­re Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, 300 öğ­ren­ci ka­pa­si­te­li yurt­la bir­lik­te Al­tın­dağ Ma­hal­le­si'nde be­le­di­ye­ye ait loj­man­la­rın ye­ni­den dü­zen­len­me­siy­le oluş­tu­ru­lan 48 öğ­ren­ci ka­pa­si­te­li yur­du da TÜR­GEV'e dev­ret­ti.

TÜR­GEV'le im­za­la­nan pro­to­kol 1 yıl­lık dü­zen­le­nir­ken, tah­si­sin da­ya­nak­la­rı 5216 Sa­yı­lı Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Ka­nu­nu'nun 7. mad­de­si­ne da­yan­dı­rıl­dı.

ÜC­RET TA­LEP ET­ME­YE­CEK

Pro­to­kol­le Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, or­tak hiz­met pro­je­si kap­sa­mın­da, gay­ri­men­kul­ler ve mev­cut de­mir­baş­la­rın sos­yal ve kül­tü­rel hiz­met­ler­de kul­la­nıl­ma­sı kar­şı­lı­ğın­da hiç­bir üc­ret ta­lep et­me­ye­cek. Be­le­di­ye tah­si­si ya­pı­lan tüm yurt­lar­da bu­lu­nan de­mir­baş­la­rı TÜR­GEV'in sos­yal ve kül­tü­rel hiz­met­le­rin­de vak­fa kul­lan­dır­mak­la yü­küm­lü ola­cak. Yurt­lar­da elek­trik, su, do­ğal­gaz ve ben­ze­ri gi­der­le­ri TÜR­GEV üst­le­nir­ken, ay­rı­ca söz­leş­me sü­re­si için­de ta­şın­maz­lar­da yap­tı­ğı hiç­bir mas­ra­fı ve mu­tat ona­rım be­del­le­ri­ni be­le­di­ye­den ta­lep et­me­ye­cek. Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, pro­to­kol­le TÜR­GEV'e tah­sis edi­len yurt­lar­da yüz­de 20 ora­nın­da kon­ten­jan sa­hi­bi de ol­du.

YÜZDE 100 ZAM TEPKİ ÜZERİNE GERİ ÇEKİLDİ

Adı Fatma Aliye Hanım Misafirhanesi olarak değiştirilen 300 öğrenci kapasiteli yurdun TÜRGEV'e devrinin ardından ücretler de yeniden düzenlendi.

Bugün'ün haberine göre, ilk öğrencilerini geçen yıl alan yurtta öğrenciler, 4 kişilik odalara 200 TL, 2 kişilik odalara 350 TL öderken, yeni eğitim yılında fiyatların 4 kişilik oda için 500, iki kişilik oda için 600 TL olacağı ortaya çıktı. Yurt fiyatlarına oluşan tepkilerin ardından TÜRGEV'in geçen yılki fiyatlara döndüğü ifade edildi.

<< Önceki Haber TÜRGEV'e yapılan bağışların sonu gelmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER