TSK'dan bir değişiklik daha

Türk Silahlı Kuvvetleri büyük askeri birliklerini gelişmekte olan şehirlere taşıyacak.

TSK'dan bir değişiklik daha

Ankara, İstanbul ve İzmir'deki askeri birlikler küçük şehirlere taşınacak. Açıklama Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Çalışmaları hızlandıran Türk Silahlı Kuvvetleri, tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerinin mevcut kuvvet yapısını yeniden değerlendiriyor. 

Detaylar MHP'nin Meclis'e soru önergesi vermesiyle netleşti. Önergede askeri birliklerin taşınmasına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığı soruldu. Milli savunma Bakanı Yılmaz çalışmayı doğruladı ve gerekçelerini anlattı. 

Yapılacak değişiklikte amaç küçük şehirlerdeki işsizliği ve göçü azaltmak. Askeri birliklerin yer değiştirmesiyle sanayi ve turizm geliri olmayan şehirlerde hizmet sektörünün geliştirilmesi hedefleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki büyük acemi birliklerin hangi illere taşınacağı ise belli olmaya başladı. Büyük birliklerin Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın ve Uşak gibi gelişmekte olan küçük şehirlere nakledilmesi üzerinde çalışılıyor.



<< Önceki Haber TSK'dan bir değişiklik daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER