TSK'dan 'Anneler Günü' sürprizi

Vatani görevini yapan ve 8 aydır annesini görmeyen asker, komutanları tarafından 'Anneler Günü' için memleketine gönderildi.

TSK'dan 'Anneler Günü' sürprizi

Konya İl Jandarma Komutanlığı'nda ulaştırma er olarak vatani görevini yapan ve 8 aydır annesini görmeyen Şanlıurfalı 22 yaşındaki Ahmet Okay, komutanları tarafından 'Anneler Günü' için memleketine gönderildi. Oğlunun gelişinden haberi olmayan anne Keziban Okay, kapıyı açtığında oğlunu görünce sevinç gözyaşları döktü.

Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı günler öncesinden Anneler Günü için hazırlıklara başladı. Şanlıurfa'daki görevinden sonra Konya Jandarma Komutanlığı'na atanan Albay Emin Dursun ile irtibata geçen Şanlıurfa Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, Konya'da vatani görevini yapan Ahmet Oymak adlı erin memleketine gelmesi için izin sağlandı. Ahmet Oymak sabah saatlerinde Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Alay Komutanı Selman Kömürcü, aralarında bayan askeri yetkililerinde bulunduğu bir heyetle Ahmet Oymak'ın annesi Kezban Oymak'a anneler günü sürprizi yaptı. Çalınan kapıyı açan anne Kezban, karşısında askeri kıyafetli oğlunu görünce sevinç gözyaşlarına boğuldu. Oğluna uzun uzun sarılan anne gözyaşlarına hâkim olamadı. Önce ayakta kısa süre muhabbet eden anne-oğul daha sonra salona geçti. Şoku atlatamayan anne babaya alay komutanı Selman Kömürcü 'anneler günü' sürprizi olduğunu söylemesiyle rahat nefes aldı.

ANNE: EN BÜYÜK HEDİYE OĞLUM

Çok mutlu olduğunu dile getiren anne Kezban Oymak, "Benim için en büyük hediye oğlumu görmekti. O da, sağ olsun komutanlarının sayesinde yanımda. Çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Ne söyleyeceğimi şaşırdım. Oğlumu özlemiştim, getirenlerden Allah razı olsun." dedi.

BABA: MUTLU OLDUK

Baba Nuri Oymak ise Şanlıurfa ve konya Jandarma komutanlığına teşekkür etti. Oymak, "Mutlu olduk. Sabah eve gelince şok olduk. Allah emeği geçenlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

ASKER OĞUL: BÖYLE MUTLULUK OLMAZ

Annesine sürpriz yapma şansına kavuşan Ahmet Oymak'da böyle bir günde annesinin yanında olduğu için çok şanslı olduğunu belirtti. Tüm annelerin 'Anneler Günü'nü kutlayan Oymak, organizasyonu yapan komutanlara şükranlarını sundu. Oymak, "Geleceğimi öğrenince çok mutlu oldum. Kendimi bir kuş gibi hissettim. Haberi alınca geleceğim günü iple çektim. 8 aydır annemi görmemiştim. Böyle bir mutluluk olamaz." ifadelerine yer verdi.

KOMUTANLAR AİLE İLE ÇAY İÇTİ

Şanlıurfa Jandarma Komutanı Selman Kömürcü ve beraberindeki heyet de anneler gününü kutlayarak aile ile çay içerek sohbet etti. Kömürcü ve beraberindeki heyet daha sonra Akçakale'de bulunan Süleymanşah Mülteci Kampına geçerek buradaki anneleri kutladı. Jandarmanın 'Anneler Günü' programı çocuk hastanesi ziyareti ile devam edecek. Jandarma, burada hasta çocukları başında bekleyen annelerin gününü kutlayacak.

DHA/CİHAN
<< Önceki Haber TSK'dan 'Anneler Günü' sürprizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER