Sultanahmet saldırısının üzerindeki sis perdesi hala kendini koruyor

İstanbul’da bir polisin şehit olması ile sonuçlanan canlı bomba saldırısı ile ilgili sır perdesi henüz aralanamadı. Ortaya çıkan yeni bilgiler ise kafaları daha da karıştırdı.

Sultanahmet saldırısının üzerindeki sis perdesi hala kendini koruyor

Millet gazetesi'nin haberine göre, Türkiye’de büyük tepkiye neden olan ve polis memuru Kenan Kumaş’ın şehit olması ile sonuçlanan Sultanahmet saldırısı ile ilgili sis perdesi henüz aralanmadı. Emniyet başta olmak üzere resmi makamların da net açıklamalarda bulunmaması akıllarda ciddi soru işaretleri bıraktı. Saldırısı sonrası terör örgütü DHKP-C’nin farklı açıklamaları da anlamlı bulundu.

SALDIRIDA SIR ÜÇ KİŞİ

Saldırının görgü tanıklarının ifadeleri de şoke etti. Saldırıda hayatını kaybeden Rusya vatandaşı Çeçen canlı bomba Diana Ramazanova’nın iki kişi tarafından takip edildiği, hatta saldırının hemen ardından bu iki kişinin olay yerine geldiği ve eylemcinin telefonlarıyla kayıplara karıştığı iddia edildi. Teröristin Çeçen uyruklu ve El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide-IŞİD bağlantılı olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Olaydan sonra polisin gözaltına aldığı ikisi Çeçen uyruklu 5 kişinin ise ifade alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. 3 kişinin ise halen gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtiliyor.

KOCASI SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ

Canlı bomba Diana Ramazanova’nın kısa süre önce Suriye’de IŞİD saflarında savaşırken ölen kocası Ebu Edlbiyev ile birlikte 17 Haziran’da Türkiye’ye giriş yaptıkları ortaya çıktı. Üstelik Edlbiyev'in Norveç tarafından 'Kırmızı Bülten' ile aranırken Türkiye’ye girdiği belirlendi. Alınan bilgilere göre ikili bir ay sonra ise birlikte Suriye’ye geçti. Sınır dışı edilen kocasının ölümü sonrası tekrar Türkiye’ye gelen Ramazanova’nın uzun süredir İstanbul’da kaldığı belirtiliyor.

EYLEMİN ARDINDAKİ SORU İŞARETLERİ

Sultanahmet eylemcisinin kimliği neden ilk anda DHKP-C'li Elif Sultan Kalsen diye açıklandı?

DHKP-C'nin eylemi gerçekleştirenin Elif Sultan Kalsen diye açıklamasının sebebi neydi? Emniyet Müdürlüğü bombacının kimliğini neden geç tespit etti?

Bombanın niteliği neden açıklanmadı?

Diana Ramazanova'nın kocası Ebu Edlbiyev kırmızı bültenle arandığı halde Türkiye'ye nasıl giriş yapabildi?  

Diana Ramazanova'yı takip eden 2 kişi eylemden sonra rahatlıkla şubeye girip cesedin üzerindeki telefonları alıp nasıl kayıplara karışabildi?

Bu iki kişi kendisini polislere istihbaratçı olarak mı tanıttı, bu kişiler kimlik ibraz etti mi?
<< Önceki Haber Sultanahmet saldırısının üzerindeki sis perdesi hala... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER