Şoke eden PKK iddiası

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, hükümetin kamu düzenini sağlamak için PKK’dan yardım ister hale düştüğünü iddia etti.

Şoke eden PKK iddiası

AK Parti’nin PKK için kanlı çekilişten çıkmış bir piyango olduğunu savunan Büyükataman, "Doğu ve Güneydoğu'da devlet otoritesi sıfırlandı" dedi.
 
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, BUGÜN Gazetesi'ne gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecine ilişkin hükümeti eleştiren Büyükataman, Türkiye’de istihbarat zafiyeti yaşandığını söyledi.

SESSİZ KALIYORLAR


"Sayın Başbakan istihbarat servislerini sadece vatandaşı, rakiplerini ve gazetecileri dinlemek için mi finansa ediyor ya da kullanıyor" diye soran Büyükataman şöyle devam etti:

"15 üyeli MGK’da; rüşvetin ve yolsuzluğun, milli güvenliğin, milli ruhun ve milli bekanın en büyük düşmanlarından birisi olduğu gerçeği ne zaman hatırlanacak? AKP iktidarıyla bugün ülkemiz bir devlet krizi yaşamaktadır. Sokak eylemleriyle devlete meydan okumalar karşısında hükümet sessiz kalıyor. AKP, 12 yıllık iktidarı süresince yolsuzluk tarihini yeniden yazdı, yolsuzluk ve rüşvette yeni bir AKP ekolü ortaya koydu.”

İTİBARLARI KALMADI

Hükümetin kamu düzeninin sağlanması için PKK’dan yardım ister hale düştüğünü iddia eden Büyükataman, "Devlet itibarı kalmadı" dedi.
AK Parti’nin PKK için kanlı çekilişten çıkmış bir piyango olduğunu savunan Büyükataman, Doğu ve Güneydoğu'da devlet otoritesinin sıfırlandığını söyledi.

'ÖRTÜLÜ ÖDENEK HARCAMALARI SAYIŞTAY DENETİMİNE AÇILMALI'

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, 2003-2013 yılları arasında örtülü ödenekten 3,5 milyar lira harcama yapıldığına dikkat çekti. Örtülü ödeneğin Başbakan’ın ve ailesinin kişisel harcamaları ile siyasi partilerin idare, propaganda ve seçim ihtiyaçlarında kullanılamayacağının altını çizen Büyükataman şöyle dedi:

REKOR ARTIŞ YAŞANDI

"Maliye Bakanlığı’nın bütçe verilerine göre, gizli harcamalar kaleminden Cumhurbaşkanlığı seçim dönemini ifade eden temmuz ve ağustos aylarında 299 milyon TL harcama yapılmış. Bu rakam önceki 2 aya göre yüzde 126’lık bir artışı ifade ediyor.  Bu artışın tek nedeni Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Bu durum kanuna aykırı harcama yapıldığını ortaya koyuyor. Örtülü ödenek Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde rekor seviyede arttı. Örtülü ödenek harcamalarının bu denli yüksek miktarlarda oluşu AKP’nin denetimden kaçan harcama kalıplarını gösteriyor. Örtülü ödenek harcamaları Sayıştay denetimine açılmalıdır.” BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Şoke eden PKK iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER