Size de ayı saldırırsa böyle yapın(!)

Ayı saldırılarından bıkan vatandaşa devlet öyle bir çözüm önerdi ki...

Size de ayı saldırırsa böyle yapın(!)

Bir yandan can korkusu yaşayan, bir yandan da avlanma yasağı sebebiyle eli kolu bağlı kalan vatandaş ayılarla ilgili devletten yardım istedi, devletten vatandaşın tepkisine biber gazlı çözüm geldi. 

Geçtiğimiz yıl Erzurum İspir'de 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan ayı saldırısıyla birlikte ilginç bir süreç başladı.  Bir ayının vatandaşa saldırmasının ardından Artvin, Ardahan, Kars bölgesinde de pek çok benzer vaka yaşanınca vatandaş silahlandı. Ancak ayı öldürmenin cezası 20 bin lirayı buluyor. Hal böyle olunca  bu kez ayı-vatandaş gerginliği mahkemeye taşındı.

Mahkeme, Çevre ve Orman Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nı tedbir almadığı gerekçesiyle birinci derecede kusurlu bularak 60 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. 

Ancak tazminatla da sona ermeyen saldırılar bu kez de CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan tarafından meclis gündemine taşındı. Bayraktutan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ayı gibi vahşi hayvan saldırılarında oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesine yönelik çalışmaları sordu, Bakan Eroğlu cevapladı. 

"BİBER GAZI VE SPREY KORKUTABİLİR" 

Orman ve Su İşleri Bakanlığının sıraladığı tedbirler arasında ayılara biber gazı kullanılması gibi ilginç tavsiyeler de var.  Bakanlık ayrıca yırtıcı yaban hayvanlarının bulunduğu alanlara tek başına gidilmemesi, hayvan karşılaşmalarını önlemek için ses çıkararak yürüyüp, düdük ve ıslık çalınmasını da önerdi. Şimdi bölge insanının merakı ayının biber gazına  vereceği tepki... 


<< Önceki Haber Size de ayı saldırırsa böyle yapın(!) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER