Sırtında 6 kurşunla hayata tutundu

Iraklı sığınmacı Gahdan Adnan İsmail’in dramı yürek burkuyor.

Sırtında 6 kurşunla hayata tutundu

Bağdat’ta evine yapılan roketli ve silahlı saldırı sonucu vücuduna 11 kurşun isabet eden Adnan İsmail, şimdi vücudunda 6 kurşunla yaşıyor. 

Saldırıda evini, bir oğlunu ve iki arabasını kaybeden Gahdan İsmail, ülkesinde bir süre tedavi gördükten sonra 3 çocuğu ve eşiyle birlikte Türkiye’ye sığındı. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde vücudundaki 11 kurşundan 5’i çıkarıldı. Ancak, sırt bölgesinde olan ve omuriliği kemiğine saplanan 6 kurşun alınmadı. Sırttaki omurilik kemiğine saplanan kurşunların çıkarılması halinde tüm vücudu felç geçirecek, yatalak kalacak. Bu nedenle, elinde bastonu ve sırtındaki 6 kurşunla hayatını devam ettirmeye çalışıyor.

Iraklı tüccar Gahdan Adnan İsmail’in Bağdat’taki evine, ülkedeki yaşanan iç karışıklık nedeniyle 2011 yılında bir grup tarafından roketli, silahlı saldırı yapıldı. Olayda, evi yerle bir olurken, iki arabası yanarak kül oldu, bir oğlu da hayatını kaybetti. Vücudunun değişik bölgelerine 11 kurşunun isabet etmesi sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, uzun tedavinin akabinde hayata yeniden tutundu. 7 ay önce Türkiye’ye sığınan Gahdan İsmail, 3 çocuğu ve eşiyle birlikte mülteci olarak Eskişehir’e yerleştirildi. Ardından vücudunun değişik bölgelerindeki kurşunların çıkarılması için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi süreci başlatıldı. Yapılan tetkiklerin ardından vücudundaki kurşunlardan 5’i ameliyatla alındı. Ancak sırtında bulunan ve omuriliği kemiğine saplanan 6 kurşun felç olma ihtimaline karşı çıkarılmadı.

OMURİLİĞİMDEKİ  6 KURŞUNLA HAYATA TUTUNUYORUM

Kimse Yok Mu Derneği Eskişehir Şubesi’nin katkılarıyla ayakta kalmaya çalışan Gahdan İsmail, yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı. Ülkesindeki iç karışıklık nedeniyle bazı silahlı gruplar tarafından vücudunda sigara söndürüldüğünü, elektrik verildiğini anlatan Gahdan İsmail, evine roket ve silahla saldırıldığını kaydetti. Olayda vücuduna saplanan 11 kurşundan 6’sının hala çıkarılmadığını, çıkarılması halinde ise felç olacağını vurgulayan Gahdan İsmail, “Ürdün’den sıfır araç getirip ülkemde satıyordum. Kimseyle sıkıntımız yoktu, ama karışıklıkta saldırıya uğradık. Oğlum Mervan öldü, benim vücuduma 11 kurşun isabet etti, 5’i çıkarıldı.” dedi. 

Kalan 6 kurşunun ise sağlık açısından risk oluşturduğu için çıkarılmadığını kaydeden Gahdan İsmail, şöyle dedi: “Doktorlar sırtımdaki 6 kurşunun çıkarılabileceğini, ama bu durumda vücudumun felç olma ihtimalimin yüksek olduğunu ve yatalak duruma düşeceğimi anlattı. Çünkü 6 kurşunun hepsi sırtımdaki omuriliği kemiğime saplanmış. Şu anda kurşunlar omuriliği kemiğinin içinde. Bu kurşunlarla hayatımı sürdürüyorum. Eğer kurşunlar çıkarsa sağlığımı kaybedeceğim.”

"HERKES HUZURUN, BİRLİKTELİĞİN KIYMETİNİ BİLSİN"

Dert veren Allah’ın derman da vereceğine inandığını dile getiren Gahdan İsmail, “Allah belki bir gün şifa verir, tedavim için bir kapı açar. Belki bu kurşunlar daha donanımlı hastanelerde çıkarılabilir. Şu an baston yardımıyla yürüyebiliyorum. Çok şükür.” diye konuştu.

3 çocuğu ve ailesiyle birlikte zor günler geçirdiğini ifade eden Gahdan İsmail, “Herkes vatanının, milletinin, huzurunun, birlikteliğin, kardeşliğin kıymetini iyi bilsin. Savaşın, kaosun, karışıklığın her türlüsü kötü. Bizim durumumuz ortada. Herkes durumumuzu görsün, ibret alsın. Ülkemizdeki iç karışıklık nedeniyle bu haldeyiz. Yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Kavga sağlığımızdan, huzurumuzdan, paramızdan etti.” ifadesini kullandı.
<< Önceki Haber Sırtında 6 kurşunla hayata tutundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER