Şehit polisler son yolculuğuna hüzünlü uğurlandı

Terör saldırısında şehit düşen Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, gözyaşlarıyla uğurlandı.

Şehit polisler son yolculuğuna hüzünlü uğurlandı

Terör ve kaos yandaşlarının Bingöl'de uygulamaya koydukları hain plan yine ocaklara ateş düşürdü. Teröristlerin hain saldırısında şehit düşen Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polisi Hüseyin Hatipoğlu’nun arkalarında bıraktıkları hikayeleri ise yürekleri dağladı.

Bingöl’deki hain saldırıda şehit olan polisler dün son yolculuklarına uğurlandı. Şehit polislerden Hüseyin Hatipoğlu’nun Twitter hesabından “Şehadeti saadet bilenler için yenilgi yoktur” yazdığı ortaya çıktı. Şehit Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ise Nazilli’de görev yaptığı sırada AK Partili Ali Gültekin Kılıç tarafından ‘paralelci’ diye suçlanmıştı. Şahin üç ay önce Bingöl’e sürülmüştü.

Bin­göl'de olay­lar­da ha­sar gö­ren işyer­le­ri­ni in­ce­le­yen İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Ata­lay Ür­ker ile be­ra­be­rin­de bu­lu­nan eki­bi­ne ön­ce­ki ak­şam te­rö­rist­ler ta­ra­fın­dan si­lah­lı sal­dı­rı dü­zen­le­di. Sal­dı­rı­da Em­ni­yet Mü­dür Yar­dım­cı­sı Atıf Şa­hin ve ko­ru­ma eki­bin­den Ko­mi­ser Hü­se­yin Ha­ti­poğ­lu şe­hit olur­ken, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Ür­ker ve po­lis me­mu­ru Uğur At­lı ya­ra­lan­dı.
 
Şe­hit olan Em­ni­yet Mü­dür Yar­dım­cı­sı Atıf Şa­hin ve Ko­mi­ser Hü­se­yin Ha­ti­poğ­lu dün gözyaş­la­rı için­de son yol­cu­luk­la­rı­na uğur­lan­dı.  Şe­hit po­lis­ler için ön­ce gö­rev yap­tık­la­rı Bin­göl Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü­’nün bah­çe­sin­de tö­ren dü­zen­len­di.
 
Si­lah ar­ka­daş­la­rı­nın omuz­la­rın­da tö­ren ala­nı­na ge­ti­ri­len Türk Bay­ra­ğı'na sa­rı­lı ce­na­ze­ler için say­gı du­ru­şun­da bu­lu­nul­du. İl Müf­tü­sü Me­cit Ca­n’­ın kıl­dır­dı­ğı ce­na­ze na­ma­zı­nın ar­dın­dan Türk Bay­ra­ğı'na sa­rı­lı ta­but­lar, me­ra­sim man­ga­sı ta­ra­fın­dan omuz­la­ra alı­na­rak ce­na­ze ara­cı­na ta­şın­dı. Tek­bir­ler eş­li­ğin­de ta­şı­nan ce­na­ze­le­rin ya­nı­na ge­len şe­hit­le­rin ya­kın­la­rı göz­ya­şı dök­tü.
 
Tö­re­n’­in ar­dın­dan Em­ni­yet Mü­dür Yar­dım­cı­sı Atıf Şa­hin'in ce­na­ze­si An­ka­ra­’ya, Ko­mi­ser Hü­se­yin Ha­ti­poğ­lu'nun ce­na­ze­si ise mem­le­ke­ti Amas­ya'ya gön­de­ril­di.
 
Bingöl kent mer­ke­zin­de dün ak­şam Em­ni­yet Mü­dü­rü Ata­lay Ür­ker ve be­ra­be­rin­de­ki­le­re uzun nam­lu­lu si­lah­lar­la dü­zen­le­nen sal­dı­rı­da şe­hit olan Em­ni­yet Mü­dür Yar­dım­cı­sı 47 ya­şın­da­ki Atıf Şa­hin'in An­ka­ra'da­ki ba­ba oca­ğı­na ateş düş­tü.

SALDIRI ÖNCESİ İLGİNÇ ATAMA

Terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu birisi Emniyet Müdür Yardımcısı birisi Komiser iki polisin şehit olduğu saldırıdan kısa süre önce Bingöl Emniyeti'nde ilginç bir atama olduğu ortaya çıktı. Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürü Dr. Murat Erkan'ın saldırıdan önce sabah saatlerinde Terörle Mücadele Müdürlüğü’nden alınıp Silah Ruhsat Bölümü’ne verildiği 
belirlendi.

TA­Tİ­Lİ­Nİ YA­RI­DA KES­MİŞ
 
Şe­hit po­lis­le­rin ai­le­le­ri tö­ren bo­yun­ca göz­ya­şı dök­tü. Şe­hit Atıf Şa­hi­n’­in ba­ba­sı Ah­met Şa­hin ve an­ne Ce­mi­le Şa­hin acı­lı ha­ber­le ade­ta yı­kıl­mış­tı.  Eşi Fat­ma ve Harp Oku­lu'nda öğ­re­nim gö­ren 20 ya­şın­da­ki Ah­met Akif, 15 ya­şın­da­ki Se­na ve 5 ya­şın­da­ki Yi­ğit Alp'te ba­ba evi­ne ge­ti­ril­di. Na­zil­li'de gö­rev ya­par­ken 3 ay ön­ce Bin­göl'e ta­yin edi­len Atıf Şa­hin'in ya­kın­la­rı ken­di­si­nin Kur­ban Bay­ra­mı'nda An­ka­ra'da ba­ba evin­de ol­du­ğu­nu, mey­da­na ge­len olay­lar üze­ri­ne aci­len Bin­göl'e dön­dü­ğü­nü an­lat­tı.
 
Bu arada saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin olaydan sonra kaçtıkları Genç’te öldürüldükleri açıklandı.

ÖLMEDEN ÖNCE ŞEHÂDETİ ANLATMIŞ

Şehit komiser Hüseyin Hatipoğlu ölmeden önce sosyal medya hesabından ölümü ve şehâdeti anlatmış. Hatipoğlu, Twitter sayfasını şehit meslektaşlarının fotoğraflarıyla düzenlemiş. 
 
ÖLÜM GÜZEL ŞEY...
 
Bugün'ün haberine göre, ana sayfaya şehit fotoğrafların üzerine İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şiirinin şu mısralarını yazmış: "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber."
 
Şehit Hatipoğlu, profiline ise 2012 yılında Bingöl’ün Karlıova ilçesi Hacılar Köyü’nde teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 8 polis memuru arkadaşı için Malatya’da düzenlenen resmi tören fotoğrafını koymuş. Hatipoğlu, 25 Mayıs'ta da Şair Necip Fazıl Kısakürek’in şiirinden şu bölümünü paylaşmış: "Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber, Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü Peygamber?"
 
Hatipoğlu’nun bir başka mesajında da şu ifadeler yer alıyor: “Şehadeti saadet bilenler için yenilgi yoktur.”

<< Önceki Haber Şehit polisler son yolculuğuna hüzünlü uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER