Savcı Muammer Akkaş'tan hodri meydan!

25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürütürken görevden alınan Savcı Muammer Akkaş hakkında çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Savcı Muammer Akkaş'tan hodri meydan!

Savcı ve hakimlerin kullandığı Adalet.Org./b> isimli internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada 25 Aralık soruşturmasında yasaların kendisine verdiği görevi ifa ettiği için yaklaşık 1 yıldır aleyhinde karalama kampanyası yürütüldüğünü kaydetti.  

Meslek hayatı boyunca yasaların verdiği yetki ve görevin dışına çıkmadığını belirten Akkaş, görevini yapmaya çalıştığını, belirterek, “Karşılaştığımda görmemezlikten gelmeyi milletime, mesleğime ve kendime ihanet saydığım suçlar ve bu suçları işlediklerine dair kuvvetli deliller bulunan şüpheliler hakkında yasal işlem yapmak istediğimden dolayı bir yıldır maruz bırakıldığım işlemler ve kampanyalar tüm kamuoyunun takdirindedir.” ifadelerini kullandı.

Star ve Akşam gazetelerinde önceki gün yer alan ve Ergenekon hükümlüsü olan Bedirhan Şinal'in iddialarına dayandırılan "İfadeni Hazırladım Gizli Tanık Ol Kurtul,  25 Şehitle Darbe Planı" başlıklı haberlerde yer alan iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, bu haberlerin bir maksat doğrultusunda hazırlandığına dikkat çekti.  Savcı Akkaş, “Bu iftiralar 25 Aralık soruşturması nedeniyle şahsıma kızgınlıkları ve düşmanlıkları bitmeyen bir kesimin şahsımı yıpratmak ve algı oluşturmak amacıyla yapılmıştır. Bu tür haberlerin daha önce yapıldığı gibi bundan sonra da yapılacağı anlaşılmaktadır.” dedi.

"ŞİNAL'İ YÖNLENDİRDİĞİMİ İSPAT ETSİNLER MESLEĞİ BIRAKIRIM"

Söz konusu haberlere konu olan olayın iç yüzünü anlatan Savcı Muammer Akkaş, soruşturmanın cezaevinde bulunan B.D isimli bir mahkum tarafından Afyon Cephaneliği patlaması ile ilgili iddialarını içeren mektubu üzerine başladığını açıkladı. Soruşturma sırasında haberlerde adı geçen Bedirhan Şinal'in bilgisine başvurulduğunu aktaran Savcı Akkaş, “Bedirhan Şinal' bu ifadesinde bu mektuptan haberinin olmadığını ancak önemli şeyler söylemek istediğini, örgütün çok büyük olduğunu, korktuğunu söylemesi üzerine yürürlükte bulunan mevzuata göre tanıkların korunmasına ilişkin olarak gizli tanık olabileceğini hatırlatarak kendisini gönderdim. Bunun dışında kendisine gerçekleşmemiş olayları olmuş gibi anlatması yolunda bir telkinde ve bu bağlamda gizli tanık olması teklifinde bulunmadım. Böyle bir konuda yani gerçekleşmemiş konuları gerçekleşmiş gibi anlatması ve kişilere iftira atması için gizli tanıklık teklif ettiğimin ispatlanması halinde bugün mesleğimi bırakmaya hazırım. Aynı onurlu davranışı bana bu iftiraları atan/attıranlardan da bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

25 askerin şehit olduğu bir olaya ilişkin bir iddianın araştırılmasının yasal zorunluluk olduğuna dikkat çeken Savcı Akkaş,  Şinal'in ifadesinde Afyon Cephaneliği patlamasıyla ilgili böyle bir olaydan haberinin olmadığını söylemesi nedeniyle Afyon Cephaneliği patlamasıyla ilgili hiçbir konuşma geçmediği gibi, gazetede ismi geçen şahıslar ve olay hiç gündeme gelmemiştir.” dedi.  

"ŞİNAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"

Savcı Akkaş, tutuklu bir sanığın savcı tarafından cezaevinden çıkarılmasının yasalara göre mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Böyle bir vaatte bulunulduğunu iddia etmek ancak bu haberleri yapan insanlara yakışabilecek bir iftiradır.” dedi. Bedirhan Şinal, savcı Akkaş'ın kendisini cezaevinden çıkarma sözü verdiğini iddia etmişti.

Şinal hakkında suç duyurunda bulunduğunu belirten Savcı Akkaş, söz konusu Afyon patlamasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı da daha önceden Afyon Başsavcılığına gönderdiğini belirtti.
<< Önceki Haber Savcı Muammer Akkaş'tan hodri meydan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER