Savcı Aziz Takçı'dan iftira dolu o habere cevap

Adana’da MİT’e ait TIR’ları durduran ve daha sonra Zonguldak'a atanan Savcı Aziz Takçı, Twitter hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Savcı Aziz Takçı'dan iftira dolu o habere cevap

Adana’da MİT’e ait TIR’ları durduran ve HSYK’nın son kararnamesiyle Zonguldak’a atanan Cumhuriyet SavcıAziz Takçı, bugün bir gazetede şahsına yönelik çıkan haber dolayısı ile Twitter hesabında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hakkında ‘ismini yazmayı midesinin kaldırmadığı bir havuz bülteninde yalan ve iftira içeren; iftirada sınırları zorlayan yazı çıktığını belirten Aziz Takçı, “Bu iftiraları yapan şahsı görsem tanımam. Hatırladığım kadar, bir dolandırıcılık çetesinin yöneticiliği suçundan işlem yapılmıştı. Bu şahsa madem böyle bir teklif yapıldı; 3 yıldır nerede imiş. Bu açık bir yalan ve iftiradır. Adı geçen dolandırıcılık sanığı, iftirayı yayınlayan kanalizasyon bülteni, iftirayı hazırladıklarını düşündüğüm Adana’daki iftira grubu haklarında şikâyet, tekzip ve tazminat davaları gibi hukuki haklarımızı kullanacağız.” dedi.

"MUHABERAT VE GÜVENLİK KURUMLARININ İKİSİNDE BU İŞ İÇİN ÖZEL EKİP KURDULAR"

Bu iftiraların nasıl hazırlandığını kamuoyu ile paylaşmanın vakti geldiğini vurgulayan Aziz Takçı, Twitter hesabında şunları söyledi: 

Yaklaşık 6 aydır Adana’da gerek benimle gerekse Özcan Şişman ve Mustafa Sırlı hakkında evrak üzerinden inceleme yapıyorlar. Bu araştırmalar sonucunda elleri boş kaldı. Hiçbir hukuksuzluk tespit edemediler. Bunun üzerine iftira atmaya karar verdiler. Hakkımızda iftira atacak birilerini araştırmaya başladılar. Muhaberat ve güvenlik kurumlarının ikisinde bu iş için özel ekip kurdular. Bu ekip haklarında soruşturma yapılan ne kadar uyuşturucu taciri, dolandırıcı, çete üyesi, rüşvetçi, fuhuş çetesi üyesi varsa buldular. Bunlara para, soruşturmalardan kurtulma, beraat gibi vaatlerde bulundular. Yüzlerce kişi, buna yanaşmadı. Ancak bir kaç kişiyi ikna ettiler. Hazırladıkları iftira mektuplarını, bu sanık veya şüphelilere imzalatıp kumpas dosyasına koydular. Sonrada sızdırıp haber yaptırıyorlar.”

"DOSYAYI KABARTARAK ALGI OLUŞTURULACAK"

Bu şekilde iftiraları bir dosyada toplayıp, dosyayı kabartarak algı oluşturacaklarını belirten Savcı Takçı, “Bak ne çok şey var, diyecekler. Yaptıkları her şeyden haberim var. İftira hazırlıklarından, kumpaslarından, yalanlarından, bunların kimler olduklarından… Bunlar asıl görevler(i) olan terörle, uyuşturucu ile, çetelerle mücadele yerine bu suçların şüphelileriyle işbirliği yapıp kumpas yapıyorlar. Herkes duysun: Bunların iftiralarından bile korkmuyorum. Alnım açık yüzüm ak. Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısıyım. Sadece görevimi yaptım. O kadar alçaldılar ki Niğde de aklen malul Kemalettin Ertan isimli garibanı bile, bu işlerine alet ettiler. Bu kadar alçak ve çaresizler. Allah aşkına, şu komediye bakar mısınız ? (paylaştığı video). Yazık bu adam odamdan çıkmazdı, gönlünü alırdım, hep. Son olarak, kim ne hukuksuzluk yaparsa yapsın; dün hukuku uyguladığım gibi bugün de hukuk içerisinde kalarak mücadele edeceğim.

TIR’LARI DURDURDU DİYE YETKİLERİ ALINDI

“İçinde silah ve mühimmat” olduğu iddiasıyla otoyolda durdurulan; sonra MİT’e ait olduğu ortaya çıkan TIR'larla ilgili soruşturmayı yürüten Aziz Takçı, Adana’da Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesiyle görevli savcı iken ‘yetkileri’ alınarak, düz savcı yapılmıştı. Daha sonra geçici görevle Trabzon’a gönderilen Takçı, HSYK’nın yaz kararnamesiyle Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı’na tayin edilmişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Savcı Aziz Takçı'dan iftira dolu o habere cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER