Sahur vakti gözaltına alına polislere atılan şok iftira ortaya çıktı

Sahur vakti evleri basılarak gözaltına alına polislerin avukatlarının açıklamasına göre, yandaş medyanın 7 bin kişiyi dinlediler iddiasının sorgu sırasında iftira olduğu ortaya çıktı.

Sahur vakti gözaltına alına polislere atılan şok iftira ortaya çıktı

Sahur vakti gözaltına alınan polislerin avukatları dün ortak bir basın açıklaması düzenledi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde polis ailelerinin de katılımıyla gerçekleşen açıklamayı avukat Sevgi Şeker okudu.

"TÜRK HUKUK TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK"

Soruşturma dosyalarının hiçbir yerinde ‘paralel yapı’ ithamının bulunmadığını kaydeden Şeker, “Sanki ‘paralel yapı’ şeklinde yasa dışı bir örgüt varmış ve müvekkillerimiz de bu örgüt faaliyetleri kapsamında gözaltına alınmış gibi kesin kabuller içeren haberler ve yorumlar yapmak, mevcut yasalara göre suçtur.” dedi. Şeker, operasyonun Türk hukuk tarihine kara bir leke olarak geçeceğine dikkat çekti.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu şüphelilerinin ekranlarda yat keyiflerini izlerken, bir yandan vatan evlatlarının sahur bile yapamadan yaka paça gözaltına alınmasına anlam veremediklerini kaydeden Şeker, “Telefonla aranıp gözaltına alınacağı haber verildiğinde daha 1 saat geçmeden avukatıyla beraber emniyete giderek teslim olan bir emniyet mensubuna ancak azılı suçlulara uygulanan arkadan kelepçe yöntemi sadece vicdanları sızlatmamakta, aynı zamanda gerek ulusal gerekse uluslararası hukuka aykırılık teşkil etmektedir.” şeklinde konuştu. Ölmemiş tüm vicdanlara seslendiğini belirten Şeker, “Onlar bu ülkenin demokrasisi yok edilmek istendiğinde canlarını ortaya koyarak buna engel olanlardır. Onlar bölücülerin, hırsızların, yolsuzlukların, karapara aklayıcıların, nüfuz ajanlarının ve yoldan çıkmışların en fazla korktuğu kimselerdir. Neden mi? Çünkü onlar satın alınmaz, rüşvet vermez, rüşvet yemez, hatır gönül ilişkilerine girilmez, şantajlara malzeme vermez, haktan ve hakikatten başka bir yola asla ikna edilemez insanlardır.” ifadelerini kullandı.

"7 BİN KİŞİ DİNLENDİ İFTİRASI DA ORTAYA ÇIKTI"

 Söz konusu bu operasyon ile 17 ve 25 Aralık operasyonunun üzerinin örtülmek istendiğini ifade eden avukat Şeker, “Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yolsuzluk girdabından kurtulmak amacıyla algılarla oynanmaktadır. Müvekkillerimize yöneltilen sorularda dahi Selam, Tevhid, Kudüs örgütü soruşturmasında neden 200 civarında şahsın şüpheli olarak gösterildiği sorulmaktadır. Hal böyleyken içerisinde Başbakan ve bakanların da bulunduğu 7 bin kişinin dinlendiği iftirasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Sahur vakti gözaltına alına polislere atılan şok iftira... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER