'Sağlam İrade İlanı'nda skandal!

Sivil Dayanışma Platformu tarafından havuz medyası gazetelerine verilen ilanla ilgili bir skandal ortaya çıktı.

'Sağlam İrade İlanı'nda skandal!

Bugün TV’de yayınlanan Erkam Tufan'la Analiz programına telefonla katılan Prof. Dr. Suat Yıldırım, Sivil Dayanışma Platformu tarafından havuz medyası gazetelerine verilen ilanla ilgili "Bunu yayınlarken benim ismim hiç ilgisi olmadığı halde koyanları kınıyorum ve benden özür dilemelerini bekliyorum." dedi.

Sivil Dayanışma Platformu tarafından havuz medyası gazetelerine verilen ilanla ilgili bir skandal ortaya çıktı. İlanda imzası bulunan Prof. Dr. Suat Yıldırım ve Mehmet Kutlular'ın, Dr. Faruk Tuncer’in olaydan haberleri bile yok. Bugün TV'ye konuşan Suat Yıldırım yaşananlara sert tepki gösterdi. 

Bugün TV’de yayınlanan Erkam Tufan'la Analiz programına telefonla katılan Prof. Dr. Suat Yıldırım , "Benim böyle bir platforma üye olmam da söz konusu değil, haberim de yok. Kaldı ki böyle bir metin hazırlandığına dair de bilgim yok. Dolayısı ile ne hazırlık safhasında ne de ilan safhasında hiçbir hususta katiyen bilgim söz konusu değil. O bakımdan da çok yadırgadım ve bunu yayınlarken benim ismim hiç ilgisi olmadığı halde koyanları kınıyorum ve benden özür dilemelerini bekliyorum. Metin de Anayasa Mahkemesinin vesayet rejiminin son kalıntısı falan gibi ithamlar denmiş. Ama ben burada görüyorum ki benim vesayetimi bunların aldığını görüyorum. Benim imzama, benim şahsiyetime vesayet koyduklarını görüyorum açıkça. Bunu kınıyorum" ifadelerini kullandı.


Erkam Tufan, Yeni Asya gazetesi genel yayın yönetmeni Kazım Güleçyüz’e  "Mehmet Kutlular’ın ismi de destek verenler listesinde var. Bu doğru mu? Sayın Kutlular bu metne destek verdi mi? sorusunu yöneltti.

Güleçyüz ise bu soruya "Hayır, doğru değil, o sivil dayanışma Platformu adına daha sonra verilen, tamamen iktidara, daha doğrusu Sayın Erdoğan’a destek anlamını taşıyan bildiri ve ilanlara, tümüne destek verme diye bir şey yok. Zaten bizim bu konulardaki duruşumuz bellidir. Gazete olarak bellidir. Mehmet Kutlular’ın tavrı da bellidir, duruşu da bellidir. Dolayısı ile hele tartışmalı bir konuda, ilanda ifade edilen mesaja destek verme anlamında bir beyanda bulunması kesinlikle söz konusu değildir."şeklinde cevap verdi. 


<< Önceki Haber 'Sağlam İrade İlanı'nda skandal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER