Polislere yeni algı operasyonunda şok iddia!

7 ilde Emniyet mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı. 17 Emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı olduğu söyleniyor.

Polislere yeni algı operasyonunda şok iddia!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Emniyet teşkilatında başlatılan gözaltılara bir yenisi daha eklendi.

7 ilde daha Emniyet mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli operasyonda 17 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Hukukçular savcının görev sahası dışında operasyon yaptığını ifade ediyor. 'SAVCI BAŞKA BİR İLDE İŞLEM YAPAMAZ" Savcıların görev sahası dışında işlem yapamayacağını belirten Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, hükümetin kendi kafasındaki politikaları savcılar üzerinden uygulatmaya çalıştığını söyledi.
Ahmet Gündel’in açıklamaları şöyle:
“Şu anki mevzuatımızda yetki bölgesinin aşımı konusunda bir açıklık yok. Yani istanbul’daki savcılık Ankara’dakileri gözaltına aldırmak suretiyle bir işlem yapamaz. Ama malesef bir takım hukuk prensiplerinin geniş yorumundan hareketle bu tür işlemlere tevessül edilebiliyor. Ülke için üzüntü verici yanı, savcılık makamı hükümetin kendi kafasındaki politikalarının uygulanması noktasının bir aracı haline getiriliyor. Yargının hükümetin güdümüne girmesi, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının ortadan kalkması bu hususlarda önümüze çıkıyor. Bu hukuk ve demokrasi yönünden bir talihsizlik.”
<< Önceki Haber Polislere yeni algı operasyonunda şok iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER