Polislere yapılan 'yeni delil' kumpası çöktü! İşte belgeler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ın talimatıyla 21 polisin gözaltına alındığı operasyonda yeni delillerin olduğu açıklanmıştı.

Polislere yapılan 'yeni delil' kumpası çöktü! İşte belgeler

İddiaya göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Selam Tevhid soruşturmasının yürütüldüğü birimdeki bilgisayar, harddisk ve dosyaların incelenmesi talimatı verdi. Soruşturmanın yürütüldüğü odadaki masanın çekmecesinde 2 harddisk bulundu. W1D2FHSF ve W1D2FJB4 seri numaralı harddisklerin 1000 GB kapasiteli olduğu ve harddisklerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, birçok bakan, milletvekili ve bürokratın tapelerinin yer aldığı iddia edilerek yeni delillerin elde edildiği belirtildi.

Ancak polislere yapılan kumpas çok geçmeden ortaya çıktı. Savcı Fidan’ın yeni delil olarak nitelendirdiği harddisklerin geçtiğimiz yıl 22 Temmuz’daki sahur operasyonunda polislere sorulduğu ortaya çıktı. Savcı Fidan, Başkomiser Mehmet Işık’a, “17 Şubat 2013 tarih ve 69077 sayılı yazı ile soruşturma kapsamında yapılan işlemlerle ilgili bilgi, belge ve dijitallerin dizi pusulası yapılarak gönderilmesine rağmen 7 adet harddiskin tarihinin 21 Aralık 2013 olmasını nasıl açıklarsınız?” şeklinde harddiskleri o zaman da soruyor. Başkomiser Işık ise, “Harddisklerin içeriğinde neler olduğunu bilmiyorum. Onu Teknik Büro personeli bilir.” şeklinde cevap veriyor.

HARDDİSKLER MÜHÜRLÜ TORBADA SAVCIYA GİTTİ

Polis avukatlarına verilmeyip medyaya sızdırılan söz konusu harddiskler ilk olarak eski İstanbul TEM Şube Müdür Yardımcısı Osman Özgür Açıkgöz tarafından 18.12.2013 tarihinde Selam Tevhid Kudüs Ordusu soruşturmasına bakan Savcı Adem Özcan’a mühürlü poşetlerle gönderiliyor. Aynı tarihli belgede; “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 18.12.2013 tarih ve 2011/762 sayılı talimatı; İlgili sayılı talimat ile iletişimleri dinlenerek kayıt altına alınan ekli listede bulunan telefonların ve e-posta adreslerinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı K.D.M. programında bulunan tüm ses, data, veri ve bilgiler esas veri taşıyıcısından 7 adet harici harddiske aktarılarak mühürlü torba içerisinde gönderilmiş, iletişiminin tespitine son verilen TİB programındaki esas veri taşıyıcısındaki tüm veri ve bilgiler silinmek suretiyle imha edilmiştir.” deniliyor.

17 Aralık yolsuzluk operasyonlarıyla emniyet teşkilatında yaşanan tasfiyelerden dolayı Selam Tevhid terör örgütü soruşturmasının deşifre olmaması için Cumhuriyet Savcısı Adem Özcan’ın İstanbul TEM Şube personelinden ellerindeki tüm klasörleri istediği dikkat çekiyor. İstanbul TEM Müdür Yardımcısı Osman Özgür Açıkgöz, savcının bu talimatını yerine getiriyor. Selam Tevhid soruşturması ile ilgili 107 klasör delil ve içerisinde şüphelilerin ses kayıtlarının yer aldığı 7 adet harddisk Savcı Adem Özcan’a gönderiliyor. Özcan ise 4 Şubat 2014’te tutanak tutturarak delillerin adlî emanete gönderilmesini talep ediyor.

Teslim edilen 107 adet delil klasörü ve 7 adet harddisk, savcı Atamtürk Uyar tarafından 10 Şubat 2014’te şu an sulh ceza hâkimi olan Bekir Altun’a gönderiliyor. O dönem itibarıyla Hâkim Bekir Altun, TMK 10. madde ile görevli 1 No’lu mahkemenin hâkimi olarak görev yapıyor. Altun da 10 Şubat 2014’te bahsedilen ses kayıtlarının çözümlenmesine ilişkin kararı veriyor. 11 Şubat 2014’te Savcı Atamtürk Uyar mahkeme kararı ile 7 adet harddiski emniyete teslim ediyor.

DİNLEMELER MAHKEME KARARIYLA YAPILDI

Polis avukatları Ömer Turanlı ve Sıddık Filiz, İstanbul Emniyeti önünde açıklama yaptı. Turanlı, Savcı İrfan Fidan tarafından müvekkillerini gözaltına almasındaki gerekçesini, “Telefon görüşmeleri dinlenerek kayda alınan müşteki mağdurların ses kayıtlarıyla ilgili CMK’nın 91/5 maddesi uyarınca yeni deliller elde edildi.” şeklinde açıkladı. Turanlı, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Çekmeceden harddiskler çıktı iddiası tamamen yalandır, iftiradır. Manşetler müvekkillerimi mahkum etmeye yönelik algı operasyonunun maalesef çirkin bir parçasıdır. Bu kayıtlarla birlikte şu an itibarıyla müvekkillerimize yönelik yapılan bu soruşturma, temelinden çökmüş durumdadır. Bahsedilen harddisklerdeki kayıtlar mahkeme kararlarıyla sabit olan dinlemelerdir. İddia edildiği gibi büyük devlet adamlarının dinlendiği tamamen terbiyesizce hukuka aykırı isnatlardır. Devlet büyükleri Başbakan, Cumhurbaşkanı bakanlar asla dinlenmemiştir.” diye konuştu. 




Harddisklerin incelenmesi için Hakim Bekir Altun'un kararı


Harddisklerin incelenmesi için Hakim Bekir Altun'un kararının devamı






Harddiskler 22 Temmuz'da bütün polislere sorulmuş. Yeni bir delil değil...



Emniyet Amiri Osman Özgür Açıkgöz imzalı belge. Harddiskleri savcılığa mühürlü bir şekilde 18.12.2013'te göndermiş.




Savcı Adem Özcan delilleri adli emanete aldırmış. Yeni bulundu diye algı yapılan belgeleri 4.2.2014'te Başsavcılığa göndermiş.

<< Önceki Haber Polislere yapılan 'yeni delil' kumpası çöktü! İşte... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER