Planlanan HSYK değişikliğinin perde arkası

Hükumet, referandumla son halini alan HSYK'nın yapısını mecliste değiştirmek için hazırlanıyor.

Planlanan HSYK değişikliğinin perde arkası

Türkiye'nin son dönemde içinde bulunduğu hukuki kriz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla başlayan ve kıyımla/tasfiyelerle devam eden süreçte her gün yeni bir hukuk skandalı yaşanıyor. 

Samanyolu Haber'e bilgi veren Emekli Askeri Hakim Yrd. Doç. Dr. Ümit Kardaş, operasyonu örtme çabaları olduğu izlenimi veren hukuk katliamlarını değerlendirdi.

Hükumetin, referandumla son şeklini almış olan HSYK'ya yönelik değiştirme çabalarını eleştiren Ümit Kardaş, "HSYK'da yapılacak olan her türlü değişiklik Anayasa'ya aykırı olacaktır. Hükumet operasyon sonrası panikle önüne geleni deviriyor. Referandumla oluşturulan HSYK'da yapılacak değişikliğin Anayasa Mahkemesinden döneceğini bile bile Meclise götürülmesi kafaları karıştırıyor. Anayasa Mahkemesi kararı bozacaktır ancak; Mahkemenin yasayı görüşmesi ve karar alması için geçen sürede HSYK'nın yapısı tümden değiştirilecektir. AYM kararları geçmişe doğru yürümediği için zaten iş işten geçmiş olacaktır." dedi. 

AYNISI ADLİ KOLLUK YÖNETMELİĞİNDE YAŞANDI

Ümit Kardaş'ın işaret ettiği kısa süreli zaman kazanma çabası olarak değerlendirilen bu durum operasyonun başladığı günlerde değiştirilen ve Danıştay'dan dönen Adli kolluk yönetmeliğinde yaşanmıştı. Söz konusu Adli Kolluk Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, Emniyet ve Jandarma görevlilerinin adli olaylarda amirlerine bilgi verme zorunluluğu getirilmişti. Danıştay bu kararı bozdu ancak aradan geçen bir haftalık süreçte -operasyonu yapan polislerin değiştirilmiş olmasıyla birlikte- ilgili delillerin karartıldığı şüphesi oluşmuştu.


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Planlanan HSYK değişikliğinin perde arkası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER