Paraları faiziyle geri aldılar

Rıza Sarraf ile birlikte tutuklanan Abdullah Habbani 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında el konulan 1 milyon TL, 800 bin euro ve 60 bin doları 55 bin TL'lik faiziyle birlikte, 2 kilo altını da geri aldı.

Paraları faiziyle geri aldılar

Rıza Sarraf'ın adamı Abdullah Habbani, "17 aralık yolsuzluk ve rüşvet " operasyonlarında el konulan 1 milyon tl, 800 bin euro ve 60 bin doları 55 bin tl'lik faiziyle birlikte, 2 kilo altını da aynen geri aldı.
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında İranlı Reza Zarrab ile birlikte tutuklanan Abdullah Happani’den ele geçirilen 1 milyon TL, 800 bin Euro ve 60 bin dolar ile 2 kilo külçe altını faiziyle birlikte geri verildi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcıların görevden alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Aydıner, 17 Ekim'de Reza Zarrab, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında 'delil bulamadığı' iddiasıyla takipsizlik vermişti. Takipsizliğe itirazların da reddedilmesinin ardından el konulan paralar iade ediliyor.   

Zarrab’a yakınlığı ile bilinen Abdullah Habbani, bugün adliyeye geldi. Habbani, 1 milyon TL, 800 bin Euro, 60 bin dolarını bankadan alabilmek için savcılıktan belge aldı. Habbani'nin adliyedeki banka şubesinden parasını aldığı belirtildi. Adliyenin emanetinde bulunan 2 kilogram altınını da teslim aldığı ifade edildi. METİNER 'PARALARI POLİSLER KOYDU' DİYEREK KARA PROPAGANDA YAPMIŞTI

AKP milletvekili Mehmet Metiner, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası, operasyonları sulandırmak için, 'paraları polislerin koyduğunu' iddia etmiş hatta olayı daha da sulandırarak "görüntüleri var" diyerek asılsız iddialarda bulunmuştu. Başkomiser Mehmet Akif Üner de konuyla ilgili olarak daha sonra açıklama yapmıştı. Üner, "Mehmet Metiner görüntüler var demişti. Sonra yalan olduğu anlaşıldı ama Metiner çıkıpta bizlerden bir özür dilemedi. Biz kendisinden özür bekliyoruz" demişti.

<< Önceki Haber Paraları faiziyle geri aldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER