PKK'nın ateşkesten vazgeçmemesinin asıl sebebi bu

Terör örgütü PKK, çekilmeyi durdurduklarını, ateşkesin ise; devam ettiğini açıkladı.

PKK'nın ateşkesten vazgeçmemesinin asıl sebebi bu

  • Doç. Dr. Mahmut Akpınar, terör örgütünün çözüm sürecinden karlı çıktığını belirtti
  • "Örgüt elde etmek istediğinin çok ötesini elde etti."
  • "Örgüte göre ateşkesin bitmesi demek; operasyonların başlaması demek." 

Peki örgütün ateşkesi devam ettirmesi ne anlama geliyor, çözüm süreci örgüte neler kazandırdı? Samanyolu Haber'e konuşan Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Akpınar, merak edilen soruları cevapladı.

PKK'nın çözüm sürecini bitirmek için kamuoyunda sık sık tahrik edici açıklamalar yaptığını belirten Akpınar, zaten çözüm sürecinin PKK açısından hiç yürümediğini ifade etti.

Çözüm sürecindeki anlaşmaya göre, örgüt silahlı elemanlarını ülkeden dışarıya çıkaracaktı, hükümet de bunun üzerine bazı adımlar atacaktı. Ancak Akpınar'a göre; "Hükümetin çok etkili olan operasyonları durdurmasına karşın, örgüt, silahlı üyelerini ülke dışına çıkarmadığı gibi, yeni üyeler devşirdi, kolluk güçleri oluşturdu, uluslararası alanda muhatap kabul edildi. Örgüt istediği sonucu elde etti, şimdiyse meydan okuma aşamasına geldi."

Örgüt üzerinde iki önemli baskının bulunduğunu, bunların operasyonlar ve Özel Yetkili Mahkemeler olduğunu söyleyen Akpınar, "Operasyonlar durduruldu. Özel Yetkili Mahkemeler de özellikle terörle mücadelede pasifize edildi. Böylelikle KCK tutukluları da salındı. Örgüt elde etmek istediğinin çok ötesini elde etti." Şeklinde konuştu.

Akpınar, örgütün geri çekilmeyi durdurduğu ancak ateşkesi bozmadığı konusu ile ilgili 8 aylık sürecin örgütün lehine bir süreç olduğunu ve bu yakaladığı fırsatları kaçırmak istemediğini belirterek, "Ateşkesin bitmesi demek; operasyonların başlaması demek." Diye konuştu.

Üniversitelerde olayların çıkarılmak istendiğine dair istihbaratların olduğunu söyleyen Akpınar, "PKK ve KCK'yı hükümete karşı yapılacak hareketin bir unsuru olarak görmek lazım. PKK'nın bu tür açıklamaları hükümeti seçimlerde de ciddi zora sokacaktır." dedi.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber PKK'nın ateşkesten vazgeçmemesinin asıl sebebi bu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER