PKK'lılar tarafından kaçırılan çocuğun ilginç hikayesi

Festival için gittiği dağda PKK’lılar tarafından kaçırılmak istenen 14 yaşındaki Berivan’ın şansı örgütteki ablası ile karşılaşmak oldu. Abla, ‘Ne işin var burada, hemen eve dön’ deyince hayatı kurtuldu. Şimdi üniversiteye hazırlanıyor.

PKK'lılar tarafından kaçırılan çocuğun ilginç hikayesi

PKK yüzlerce çocuğu festival, piknik gibi etkinlikler adı altında dağa çıkarıp örgüte katıyor. Türkiye günlerdir bu çocukların anneleri tarafından Diyarbakır’da başlatılan eylemi tartışıyor. 14 yaşındaki Berivan da onlardan biri olmak üzereyken kurtulmayı başarmış çocuklardan biri.

FESTİVALDE KANDIRDILAR

Berivan, dağdaki akrabasının uyarısıyla örgüte katılmaktan kurtuldu. Annesinin dershaneye kayıt ettirmek için getirdiği Berivan, yaşadıklarını yazdığı mektupla anlattı. Şimdi bölgedeki bir dershanede üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

Hakkari’de yaşayan Berivan, ortaokul öğrencisiyken PKK’nın yaz aylarında düzenlediği gençlik festivaline arkadaşlarının ısrarıyla katıldı. Bugün gazetesinin haberine göre; PKK sempatizanlarının organize ettiği festivale dağdaki örgüt mensupları da hazır bulunuyordu. Berivan dershane öğretmenine yazdığı mektupta hikayenin bundan sonrasını şöyle anlatıyor:

DERSHANEYE?ÜCRETSİZ?KAYIT?

 “Arkadaşlarımın ısrarıyla festivale katıldım. Festivalde çok sayıda örgütten gerillalar da bulunuyordu. Bir bayan gerilla gelip koluma girdi. Bana ‘Dağda özgürlük var, kahraman olacaksın, herkes senden bahsedecek’ diyerek beni dağa çıkarmak istedi.

O sırada arkamızdan da iki gerilla geliyordu. Gerillalardan biri yanıma yaklaştı yüzündeki poşuyu açtı. Yıllar önce dağa çıkan ablam olduğunu gördüm. Bana ‘Burada ne işin var. Hemen eve git bir daha da bu festivallere gelme’ dedi.

Annesi eve dönen kızını “Bir kızım dağda diğeri kurtulsun bari” diyerek dersaneye yazdırmak istedi. Berivan’ın başından geçenleri öğrenen dershane yetkilileri onu ücretsiz kaydettiler.



Çocukları kaçırılan aileler ikiye bölündü

Diyarbakır'da çocuklarını PKK'nın kaçırdığı gerekçesiyle 19 Mayıs gününden itibaren oturma eylemi yapan aileler adına dün bir açıklama yapılarak eyleme ara verildiği belirtildi. Ancak bunun açıklamayı yapanları bağladığını belirten yaklaşık 25 aile oturma eylemine devam kararı aldı.

<< Önceki Haber PKK'lılar tarafından kaçırılan çocuğun ilginç hikayesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER