PKK şehirlerarası karayolunu trafiğe kapattı!

Diyarbakır'da bir grup PKK'lı yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yaptı..

PKK şehirlerarası karayolunu trafiğe kapattı!

PKK, Diyarbakır-Bingöl karayolunu kesti. Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde Fis Ovası'nda yolu iki yönlü olarak kapatan ve ellerinde silah olan örgüt mensupları kimlik kontrolü yapıp, örgüt propagandasında bulundu. Ayrıca Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylarda 3 asker yaralandı..

İhbar üzerine bölgeye gönderilen çok sayıda güvenlik görevlisi ise Kocaköy kavşağında yolu trafiğe kapattı ve zırhlı araçlarla örgüt mensuplarının olduğu noktanın 500 metre uzaklığına yaklaştı. Güvenlik güçleri havaya bir kaç ateş açtı. Yolun çevresinde bulunan dağlara örgüt bayrağını asan PKK'lı gruptan bir kısmı vatandaşların arasında bir kısmı ise çevrede bekledi. 

Örgütün arama noktasında bir vatandaşın akrabalarını aradığı öğrenildi. Örgütün vatandaşlara, "Öcalan serbest bırakılmazsa biz de sizi bırakmayacağız" dediği iddia edildi. Bu arada bölgede gönderilen askeri helikopterin de örgüt mensupları ile vatandaşların olduğu noktanın üzerinde uçtuğu ancak herhangi bir müdahalede bulunmadığı öğrenildi. 

3 ASKER YARALANDI

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, yüzleri kapalı bir grup, Ağrı’da oyların tekrar sayılmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenlemek istedi. Askerin izin vermemesi ile ortalık savaş alanına döndü. Olaylarda 3’ü asker 8 kişi yaralandı.  
  
Edinilen bilgilere göre saat 16.00 sularında bir grup, Ağrı’da oyların tekrar sayılmasını protesto etmek amacıyla Fis Ovası’nda toplandı. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba asker izin vermedi. Bu arada gruptan çıkan yüzleri maskeli bir grup, askere ses bombası ve havai fişeklerle saldırdı. Askerler de grubu dağıtmak için gaz bombası, biber gazı ve tazyikli su kullandı. Çıkan olaylarda 3’ü asker 8 kişi yaralanırken, yaklaşık 25 kişi de gözaltına alındı.
  
CİHAN
<< Önceki Haber PKK şehirlerarası karayolunu trafiğe kapattı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER