PKK kaçırdı denilen doktor: İzine çıkmıştım

Genelkurmay Başkanlığı'nın PKK tarafından Van'dan 5 gün önce kaçırıldığı açıklanan Genel Cerrahi Uzmanı N.Ö. ortaya çıktı. Doktor, savcılığa verdiği ifadesinde kaçırılmadığını söyledi.

PKK kaçırdı denilen doktor: İzine çıkmıştım

Genelkurmay Başkanlığı'nın 8 Ağustos Pazartesi günü resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, özel bir hastanenin ortaklarından ve aynı hastanede görevli doktorun maddi menfaat temin etmek maksadıyla kaçırıldığını ve halen Başkale kırsalında tutulduğunu belirtti. 

Kaçırılan doktorun kardeşinin GSM operatör şirketleri için bölgede '3G' kurulumu yaptığını, PKK mensupları tarafından faaliyette bulundukları alanlara '3G' sistemi kurulumu yapmaması konusunda tehdit edildiğinin ifade edildiği açıklamada, doktorun bu sebeple kaçırıldığının değerlendirildiği ve 1 milyon lira para istendiği kaydedilmişti. 

Söz konusu doktor N.Ö.  sabah saatlerinde savcılığa giderek ifade verdi. Herhangi bir kaçırılma durumunun söz konusu olmadığını ifade eden N.Ö., "İki üç günlük izne ayrıldım. Herhangi bir kaçırılma durumu yok. Telefonumun şarjı bitmişti. Bana ulaşılamıyordu. Hakkımda haberleri görünce ben de gelip burada olduğumu söyledim." dedi. 

Genelkurmay'ın niye böyle bir açıklama yaptığını bilmediğini belirten N.Ö., ısrarla kaçırılmadığını vurguladı. 

Cihan
<< Önceki Haber PKK kaçırdı denilen doktor: İzine çıkmıştım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER