‘Özgürlüklerin artması Türkiye için kardır’

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketiyle ilgili önemli yorumlar yapılıyor

Hidayet Karaca ve Metin Yıkar 'Demokratikleşme paketi'ni değerlendirdi

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca paketi olumlu bulurken, en önemli yenilik olarak seçim barajı kararını gösterdi. 

Paketin Türkiye’de demokratikleşme adına atılan önemli bir adım olduğunu ve özellikle paket  içindeki en önemli konunun seçim barajı ile ilgili alınacak kararlar olduğunu söyleyen Karaca, “Seçim barajı konusu önümüzdeki günlerde çok tartışılacaktır fakat bu demokratikleşme adına ciddi bir gelişmedir. Partilerin hazineden %3 yardım alacak olması da yine demokratik bir ortam oluşturma adına üzerinde durulması gereken bir husustur” dedi.

Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar da canlı yayında yaptığı değerlendirmede, paketin yeterli ya da yetersiz olup olmasına değil kazanımlarına bakılması gerektiğini vurguladı. 

Darbe geçmişinin topluma acı tecrübeler yaşattığını söyleyen Yıkar, “ Geçmişte yaşanılan acı tecrübeler karşısında bu tarz demokratikleşme adımlarının atılması çok önemli. Bu nedenle paketin yetersiz olup olmaması değil topluma kattığı kazanımlar değerlendirilmeli. Demokratikleşme tarafları bu kazanımları desteklemelidir” dedi. 

<< Önceki Haber ‘Özgürlüklerin artması Türkiye için kardır’ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER