Özel hayatı korumaya yönelik son adım!

Yasa dışı dinlemeler ile özel hayatın gizliliğinin ihlaline ilişkin Meclis Araştırma Önergesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Özel hayatı korumaya yönelik son adım!

Yasa dışı dinlemeler ve özel hayatın gizliliğinin ihlaline ilişkin siyasi parti gruplarının araştırma önergeleri, 22 Ocak Salı günü TBMM Genel kurulu'nda görüşülecek. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı açıklamada, siyasi partilerin verdikleri ve verecekleri araştırma önergelerinin, gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek, kabul edileceğini ve Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulacağını söyledi.

 AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat da, yasa dışı dinlemelerle ilgili araştırma önergesiyle, kişinin özel hayatına yönelik teknolojik saldırıların tespitini ve önlenmesini amaçladıklarını kaydetti. 

Önergeyle sadece telefon dinlemelerini değil, ortam dinlemesi, görüntü kaydedilmesi ve bilgisayar ya da cep telefonlarına yapılan teknolojik saldırıyla kişilere ait görüntü ve bilgilerin elde edilmesi gibi olguların kurulacak komisyon tarafından tüm yönleriyle inceleneceğini anlatan Kubat, bu konuda yasal boşluk olup olmadığının da araştırılacağını ve alınması gereken önlemlerin tespit edileceğini belirtti..
<< Önceki Haber Özel hayatı korumaya yönelik son adım! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER