Oy verme işlemi başladı

12. cumhurbaşkanının seçileceği seçimlerde oy verme işlemi yurt genelinde başladı.

Oy verme işlemi başladı

Oy kullanma işlemi, Türkiye'nin bütün illerinde saat 08.00'de başladı, saat 17.00'de sona erecek. 5 yıl görev yapacak yeni Cumhurbaşkanı, 5 yıl sonra yapılacak seçimlere de katılabilecek. 

52 milyon 894 bin 115 kayıtlı seçmen, AKP’nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş ve CHP - MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy kullanıyor. Seçmenler TC kimlik numarası bulunan belgeleri ile sandık başlarına gidiyor. 

KESİN SONUÇLAR 15 AĞUSTOS'TA
Türkiye genelinde 165 bin 108 sandık kurulu oluşturuldu. Yüksek Seçim Kurulu, seçimin geçici sonuçlarını 11 Ağustos'ta, kesin sonuçlarını 15 Ağustos’ta ilan edecek. İlk turda geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde ikinci tur oylama 24 Ağustos'ta yapılacak. İkinci turda en fazla oyu alan, yeni cumhurbaşkanı seçilecek. Oy verme işlemi sırasında hamileler, hastalar, engelliler ve yaşlılara öncelik tanınacak.

Gece saat 24.00'e kadar alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki içilmesi yasak. Bu saatler arasında emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

SEÇİM YASAĞI 21:00'E KADAR SÜRECEK

Saat 18.00'e kadar televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak, ancak YSK'ca gerek görülmesi halinde, 21.00'den önce de yayınlar serbest bırakılabilecek.



<< Önceki Haber Oy verme işlemi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER