'Osmanlı’da ayrımcılık yoktu'

İkinci Abdülhamid’in torunu Zeynep Osman çarpıcı açıklamalarda bulundu...

'Osmanlı’da ayrımcılık yoktu'

İkinci Abdülhamid’in torunu ve Şehzade Mehmet Burhanettin Efendi’nin oğlu Osman Ertuğrul Osmanoğlu ile 1987 yılında evlenen Zeynep Osman (Tarzi), geçtiğimiz hafta Amerika ve Türkiye’nin gündemindeydi.

İki odalı mütevazı evinden çıkarılmama mücadelesi ile bir anda basının ilgisini çeken Prenses Zeynep, mahkemenin hâlâ devam ettiğini, bu yüzden konunun netlik kazanmadığını söylüyor. Zeynep Hanım, mahkemeden olumsuz bir kararın çıkması durumunda New York’ta kalma veya Türkiye’ye tamamen dönme konusunu henüz düşünmediğini söylüyor. Haftaya Türkiye’ye gelmeyi planlayan Zeynep Hanım, her yıl yaklaşık 5 ay ülkesinde, 7 ay da Amerika’da ikamet ediyor. 

Türkiye’de toplumun kutuplaştırılmasını büyük bir endişe ile takip ettiğini belirten Prenses Zeynep, ülkedeki ayrımcılığın canını sıktığından söz ediyor. Devamında ise şunları söylüyor: “Böyle bir mezhepçilik, ayrımcılık ne Osmanlı’da vardı ne de Cumhuriyet tarihinde. Bunlar yeni çıktı. Osmanlı öyle açık görüşlü ve adaletliydi ki; Rum, Fransız, İngiliz, Alman ve İtalyan okulu açılmasına izin verdi.” 

Bugün Afganistan’ın yaşadıklarına da çok üzüldüğünü aktaran Zeynep Hanım, babasının geldiği toprakların geleceği için pek ümitli olmadığını söylüyor. “Bir daha baba diyarına gidecek misiniz?” sorusuna ise, “Bir daha artık gitmem Afganistan’a.” diye iç geçiriyor.

ZAMAN
<< Önceki Haber 'Osmanlı’da ayrımcılık yoktu' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER