Öğrencisi yaptı, hocası utandı

Türkiye hayatını kaybeden madencilerin acısını yaşarken, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in hayatını kaybeden madencilerin yakınını tekmelediği fotoğraf büyük tepki topladı.

Büyük tepki çekti! İşte işçi yakınının tekmelenme anı

Soma'da yaşanan acı, sadece Manisa'yı değil, Türkiye'nin dört bir yanını sardı, yüreklere bıçak gibi saplandı... Ancak acının en büyüğü hiç süphesiz ateşin düştüğü evlerde yaşandı. 

Maden faciasında yakınlarını kaybedenler ya da hala yerin metrelerce altından çıkmasını bekleyenler, üzüntüyle, endişeyi bir arada yaşıyor. Çaresizliğin ellerini kollarını bağladığı insanlar, seslerini duyurmaya, acılarını haykırmaya çalışıyor.

İşte tam da bu noktada kameralara takılan bir görüntü, bütün Türkiye'den tepki topladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraber Soma 'ya giden Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in, hayatını kaybeden bir madencinin yakınını döverken çekilen görüntüleri gündemi derinden sarstı..

Yusuf Yerkel'e bir tepki de, kendisinin Fatih Üniversitesi'nden hocası, Siyaset Bilimci Gökhan Bacık'tan geldi. Yusuf Yerkel'in Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde derslerine giren Gökhan Bacık'ın Twitter'dan attığı mesaj, 'Öğrencisi yaptı ancak hocası utandı' dedirtti.



Bacık Twitter'dan "Eski bir öğrencim büyümüş "devlet adamı" olmuş. Bugün bir vatandaşı tekmelerken resmini gördüm. Çok üzüldüm. Demek bir yerde hata yaptık." ifadelerini kullandı.


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Öğrencisi yaptı, hocası utandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER