O yazar açık açık tehdit etti: 'Tutuklanacaksınız'

Düşünce ve fikir özgürlüğüne darbe vuracak söylem ve müdahaleler sürerken Yeni Şafak yazarı Cem Küçük, gazeteci ve yazarları tehdit etmeye devam ediyor.

O yazar açık açık tehdit etti: 'Tutuklanacaksınız'

Cem Küçük, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını gündeme getiren, yazı yazan veya açıklama yapan gazeteci, yazar ve sivil toplum kuruluşu mensuplarını, tutuklanıp yargılanacakları söylemleriyle baskı altına almaya çalışıyor.

Cem Küçük gazeteci, yazar ve akademisyenlere karşı tehdit söylemlerini köşesinde yazdığı yazı ile devam ettirdi. Küçük yazısında Cengiz Çandar, Cüneyt Özdemir, Mümtaz'er Türköne, İhsan Yılmaz, İhsan Dağı gibi yazar ve akademisyenlerin isimlerini vererek hedef gösterdi.

Küçük, “Türkiye şu anda kirli ve karanlık bir paralel örgütlenmeyle topyekun mücadele ediyor. Bu süreç bitince medya ve akademi camiasından da çok insan tasfiye olacak. Türkiye paralel gazeteciler ve paralel akademisyenler gerçeğiyle açık ve net delillerle tanışacak.” diyerek özellikle yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sürecinde demokratik duruşunu bozmayan yazarlara gözdağı verdi. Cem Küçük daha öncede 23 Aralık'ta Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can ve gazete yazarlarını yolsuzluk operasyonlarına destek verdikleri için eleştirmiş ve istifaya davet etmişti. Yapılan yayınların hukuka ve demokrasiye aykırı olduğunu söyleyen Küçük “Birinci sayfası hukuksuz polisler tarafından yapılan bir gazetede yazmayı içlerine sindiriyorlarsa da ileride bunun utancını yaşarlar. Fakat darbeci polis şeflerinin talimatıyla atılan yasadışı manşetlerin hesabı en nihayet sorulacak.” diyerek yazarları ve medya grubunu tehdit etmişti. Hükümetin kalemşörlerinden olduğu söylenen Küçük, gazeteci ve yazarları tehdit etmeye 16 Ocak'taki bir başka yazıyla devam etti. Küçük, yazısında cemaat medyasındaki gazetecilere operasyon düzenleneceğini ve bu gazetecilerin yargılanacağını ileri sürerek, “O yüzden cuntanın kara propaganda şeflerinin talimatıyla yayın yapan gazeteciler de bu süreçte yargılanacak." dedi. Yazının devamında ise Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nı da yaptığı basın açıklamaları nedeniyle yargılanacağını söylemişti.

Cüneyt Özdemir'den Küçük'e: Başka kapıya
17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin yaptığı yayınlardan dolayı kendisine yönelik hükümet medyasından gelen baskıya karşılık olarak Twitter adresinden Özdemir “Şu aralar açıktan ya da üstü kapalı imalarla beni kişisel polemiklere çekmeye çalışanlara toplu bir cevap vereyim; YALLAH BAŞKA KAPIYA!” diye yazdı.



 
<< Önceki Haber O yazar açık açık tehdit etti: 'Tutuklanacaksınız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER