O afişler yeniden sahnede!

Bir dönem CÇG'nin hazırladığı ‘irtica’ afişleri bakın nerede ortaya çıktı.

O afişler yeniden sahnede!

Ergenekon davasında ‘terör örgütü yöneticisi’ olarak yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur tarafından ‘darbe’ için kurulan yasadışı Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun hazırladığı ve 2004 seçimleri öncesinde askeri birlikler, üniversiteler, sokaklar dahil pek çok yere asılan ‘irtica afişleri’ Van’da hortladı. Star'da yer alan habere göre uzun zamandır görünmeyen afişler, Van İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birimlerin duvarlarını süslüyor. Afişlerde 'modern kadınla irticacı kadın arasındaki kıyaslama' fotoğraflar eşliğinde veriliyor.

Skandalı ortaya çıkartan ise afişlerin asılı olduğu karakollardan Belenoluk Jandarma Karakolu’yla ilgili yapılan şikayetler oldu. Fotoğraflarda başı kapalı ve oldukça çirkin gösterilen çocuklarla ilgili bölge halkının şikayetleri üzerine durum Van’daki mülki amirliklerce ele alındı. Afişlerin diğer karakollara da asıldığı tespit edildi. Ancak afişlerin halen bulunduğu duvarlardan indirilmediği görüldü. Konunun İçişleri Bakanlığı üzerinden Jandarma Genel Komutanlığı’na iletileceği ve afişlerle ilgili yargı sürecinde oluşan dosyanın da gönderileceği öğrenildi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılık, darbeye zemin hazırlamak için 2003’ten itibaren kahvehanelerin camlarına, elektrik direklerine, yol kenarlarındaki duvarlara ve askeri birliklere asılan ‘irtica geliyor’ içerikli afişlerin kaynağını araştırmıştı. Tanık olarak ifade veren Uzman Çavuş Aykut Öztürk, irtica afişlerini dönemin Jandarma Genel Komutanlığı’nın emriyle astıklarını söylemişti. Talimatta afişlerin herkesin görebileceği umumi yerlere asılmasının istendiğini anlatan Öztürk, köylerde yaptıkları çalışmalarda “parti mi kuruyorsunuz” tepkisiyle karşılaştıklarını anlatmıştı. Afişler, 2007’deki Cumhuriyet Mitingleri’nde de kullanılmıştı.
<< Önceki Haber O afişler yeniden sahnede! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER