Nevval Sevindi: Önce yapılanların hesabı verilsin

Gazeteci Yazar Nevval Sevindi, Samanyolu Haber Televizyonu'nda gündemi değerlendirdi.

Nevval Sevindi: Önce yapılanların hesabı verilsin

Danıştay'ın yetkilerinin sınırlandırılmak istenmesinin yankıları sürerken, Referandum'un en önemli maddesi olan HSYK düzenlemesinin Hükumet tarafından değiştirilmek  istemesi gündeme damga vurdu.

Samanyolu Haber Televizyonu'na konuşan Gazeteci Yazar Nevval Sevindi yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında yargıya yapılan müdahaleleri değerlendirdi.

KOMPLO, A haberleri'>CUNTA DENECEĞİNE ADALETİN ÖNÜ AÇILSIN

Danıştay, Yargıtay, HSYK gibi kurumların denetleme organları olduğunu ve bu kurumlara müdahale edilmesinin şeffaflık ve denetimi engellediğini söyleyen Nevval Sevindi, "Hiç bir şekilde denetime tahammülü olmayan bir başbakan demokrasinin başbakanı olamaz. Bu yaşananlar, batının komplosu veya emniyet cuntası olarak görüleceğine hukukun önünün açılması açık ve şeffaf olması gerekirken, fazlaca müdahale ediliyor." dedi.

SANDIKTA AKLANMAZ

Yapılan görevden almaları ve yargı organlarını itibarsızlaştırma çabalarını hukukun çöküşü olarak nitelendiren Gazeteci Yazar Nevval Sevindi, "Dünyanın hiç bir yerinde yolsuzluk sandıkta aklanmaz. Yargıda mahkemelerde aklanır. Öncelikle yapılanların hesabı verilmelidir." dedi. 

Olayların ortaya çıkarılması yerine üstünün örtülmeye çalışılmasının toplumda iktidara ve yargıya karşı güvenin sarsılmasına sebep olmuştur diyen Sevindi, bu güven kaybının Mart seçimlerine yansıyacağını ve sonraki dönemde de Ak Parti'de bölünmelere sebep olabileceğini," Yolsuzluğun üstünü örtmeye çalışan bir iktidar siyasi olarak miadını doldurmuştur." sözleriyle ifade etti.

SAMANYOLUHABER
<< Önceki Haber Nevval Sevindi: Önce yapılanların hesabı verilsin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER