Nazlı Ilıcak'a göre o söylemlerin sebebi...

Gazeteci-Yazar Nazlı Ilıcak CNN Türk televizyonunda yayınlanan "Dört bir taraf" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nazlı Ilıcak'a göre o söylemlerin sebebi...

  • Ilıcak: "Paralel devlet söylemi yolsuzlukları kamufle amaçlı"
  • "Medyada müthiş bir dezenformasyon var"
  • "MİT'in böcek hadisesinin failleri 2 senedir bulunamadı"
  •  "Her ülkede yolsuzluk iddiaları olabilir ama bu şekilde büyük bir kavga olmuyor."
  • Ilıcak TIR'ın aranmasına izin verilmemesinin şüpheleri arttırdığına vurgu yaptı

Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi bir çok konuda desteklediğini söyleyen Ilıcak, 2010 referandumunda da hükümete açıkça destek vermesini hatırlattı.

Ülke menfaatleri için cemaatin de o dönemde Erdoğan'a destek verdiğini söyleyen Ilıcak son dönemde ortaya atılan paralel devlet söyleminin yolsuzluk, MİT-KCK ilişkileri ve silah sevkiyatı gibi illegal işleri kamufle etmek için ortaya atılan komplo teorileri olduğunu savundu.  

Muhterem Fethullah Gülen Hoca Efendi ve cemaati gibi kimselerin hükümeti yıkmak gibi kirli tertiplere tevessül etmeyeceğini söyleyen Ilıcak sözlerine şu şekilde devam etti; "Önemli mesele yolsuzluktur. Bu yolsuzluk meselesinde herkesin aklanmasını dilerim, bu durumdan ve çatışmadan üzgün olduğumu belirteyim. Benim yakın durduğum dindar ve muhafazakar denilen kesimler ortadan ayrılmış. Bu benim özlediğim bir hadise değil." ifadelerini kullandı. Medyada müthiş bir dezenformasyon olduğunu söyleyen Ilıcak dinleme hadiselerinden sonra MİT'in böcek hadisesinin faillerini 2 senedir bulamadığını söyledi. Ortada birçok dinleme iddialarının dolaştığını ifade eden Ilıcak, sahte baz istasyonları, özel dinleme hatları, dinleme cihazları gibi bir çok iddianın ispatlanamadığını söyledi. Bu dinlemeleri yapabilmek için cihaz alınacaksa emniyet içerisinde maddi kaynak sağlandığını bunun da kime ve ne zaman verildiğinin belgeli olduğunu söyleyen Nazlı Ilıcak Telekomünikasyon iletişim Başkanlığı'nın (TİB) kilit bir kurum olduğunu dile getirdi. Telekomünikasyon iletişim başkanını hükümetin atadığını ve bu kurumda her şeyin kaydının olduğunu belirten Ilıcak ortaya atılan iddiaları hükümetin, TİB'in belge ve bilgisiyle açığa çıkarabileceğini söyledi.  

Programda yolsuzluk iddialarına da değinen Ilıcak "Her ülkede yolsuzluk iddiaları olabilir ama bu şekilde büyük bir kavga olmuyor." dedi. Ilıcak başka ülkelerde de bu tür yolsuzluk iddialarının olduğunu ancak problemlerin, ülkelerin kendi hukuki kuralları içinde çözüleceğini ifade etti. Nazlı Ilıcak, Danıştay'ın kararına rağmen mülki amirlerin adli kolluk kuvvetlerine müdahalesinin yeni krizler çıkaracağını sözlerine ekledi. Yardım TIR'larıyla silah sevkiyatı ile ilgili iddialar hakkında da konuşan Ilıcak, tırların içinde yasal olan veya olmayan ne varsa, aranmasına izin verilmemesinin şüpheleri arttırdığına vurgu yaptı. Özgür Suriye Ordusu'nun giderek zayıflaması sonucu El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide gibi örgütlerin bölgede etkin olduğunu söyleyen Ilıcak, Türk dış politikasında neler olduğunu halkın bilmesi gerektiğini söyledi. 
<< Önceki Haber Nazlı Ilıcak'a göre o söylemlerin sebebi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER