Müstakil bahçede kurban kesmek serbest

Afyonkarahisar'da, isteyen kurbanını bahçesinde kesebilecek...

Müstakil bahçede kurban kesmek serbest

Afyonkarahisar'da Kurban Bayramı'nda vatandaşların kendi müstakil bahçesinde kurbanını kesebileceği ancak atıklarını çöp bidonlarına ve kanalizasyonlara değil, poşetlere koyarak, çöp toplama araçlarına teslim edecekleri belirtildi.

Kurban Hizmetleri Komisyonun aldığı karar gereği yönetmelikte öngörülen yasaklara ve standartlara aykırı olarak veya önlemleri almadan atıkları toprağa verenlere 4 bin 232 lira konutlarda atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm için bin lira idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kesim yerleri olarak 8 semt pazarı ve kombinaların tespit edildiğini söyledi. Arap, “Bunların dışında, Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği hijyenik şartlara uygun olmak şartıyla, müstakil bahçeye sahip evlerin bahçelerinde kesim yapılabilecektir. Bu yerler dışında cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapılamayacaktır.” dedi.

Arap, Çayırbağ Hayvan Pazarında kurbanlık hayvan alım satımının gerçekleştirileceğini kaydetti. Arap, “Kesimi gerçekleştirilen hayvanların kulak küpeleri ve pasaportlarının kayıt sisteminden düşülmek üzere; kesimi kendisi tarafından yapılan vatandaşlarımız tarafından, özel kombinalarda kesimi gerçekleştirilen hayvanların ise muayene veteriner hekimleri tarafından en geç 31 Eylül 2014 tarihine kadar müdürlüğümüze teslim edilmesi sağlanacaktır.” diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Müstakil bahçede kurban kesmek serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER