Mustafa Destici: Hizmet Hareketi dünya barışına katkı sağlıyor

Mustafa Destici Hizmet hareketinin dünya barışına katkı sağladığını vurguladı

Mustafa Destici: Hizmet Hareketi dünya barışına katkı sağlıyor

  •  "160’a yakın ülkede senin bayrağın dalgalanıyor. Senin dilin öğreniliyor. Senin inancın taşınıyor"
  • Milli ve manevi değerlere adamış bir insana bunları söylemek kabul edilir bir şey değildir"

Mustafa Destici, Dünyaya yayılmış hizmet erleriyle Türk okulları vasıtası ile 160’a yakın ülkede bayrağımızın dalgalandığını ifade ederek,  "Senin dilin öğreniliyor. Senin inancın taşınıyor. Bunu yaparken dünya barışına katkı sağlanıyor." dedi. 

Mehtap TV'de yayınlanan "Sözün Erdemi" programının konuğu Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ydi.   Programda, Bülent Keneş ve Bülent Korucu'nun gündeme ilişkin sorularını cevaplayan BBP Genel Başkanı, hizmet hareketine karşı son zamanlarda yürütülen haksız ithamları eleştirdi. 

"Fethullah Gülen Hocaefendi ve cemaati Türkiye aleyhine ne yaptı? Türk demokrasisi aleyhine ne yaptılar? İslamın aleyhine, ahlakın aleyhine, insanlığın aleyhine ne yaptı?" diye soran Destici, 
"İnlerine gireceğiz dendiğinde ben ‘İn arıyorsanız PKK’nın inleri var onlara girin dedim. İn derken yurtları evleri kastediyorsanız orada Kur'an-ı Kerim bulursunuz, hadis kitapları bulursunuz. Risaleler bulursunuz, pırıl pırıl öğrenciler, hocalar bulursunuz başka bir şey bulamazsınız" dedi.
 
Bu haksız ifadeleri özellikle yönetici kademesinde bulunan kişilerin asla kullanmamaları gerektiğine dikkati çeken Destici,  şunları kaydetti:
"Tam tersine bu kamplaştırıcı ifadelerden kaçınması gerekir. Çünkü bu insanların sorumlulukları vardır. Hizmet hareketi gibi dünyanın her yerine dağılmış gönüllüler için şöyle dursun, en ufak bir gruba, topluluğa bile 'teröre, şiddete bulaşmamışsa' bu ifadelerin kullanılması çok tehlikelidir. Hele alnı secdeye giden insanlara, ömrünü insanlığa hizmet için, inandığı değerlere, milli ve manevi değerlere adamış bir insana bunları söylemek kabul edilir bir şey değildir. Tam tersine birleştirici ve bütünleştirici olmamız lazım."  

<< Önceki Haber Mustafa Destici: Hizmet Hareketi dünya barışına katkı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER