Muammer Güler ile Reza dostluğunda dikkat çeken ayrıntı

Güler’in İçişleri Bakanlığı döneminde “istisnai yolla” Türk vatandaşlığına alınan Zarrab’ın babasının, Türkiye’yi terk ederek Dubai'ye yerleştiği öğrenildi.

Muammer Güler ile Reza dostluğunda dikkat çeken ayrıntı

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler’in, Reza Zarrab ve ailesiyle, tam 21 yıl önce Kilis’te valilik yaparken tanıştığı iddia edildi. Zarrab’ın babasının da o dönemde bir uyuşturucu çetesi tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.

Sözcü'nün haberine göre Meclis Soruşturma Komisyonu’nun 4 eski bakanla ilgili yaptığı son toplantının tutanağından çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. Reza Zarrab’ın babası Hüseyin Zarrab’ın 1993 yılında silahlı uyuşturucu çetesi tarafından ‘alacak-verecek’ davasından kaçırıldığı anlaşıldı. CHP’li Kilis eski Belediye Başkanı Ekrem Çetin’i öldüren Aslan kardeşler kaçırma olayına karıştı.

CHP’Lİ ÜYE AÇIKLADI
5 Ocak tarihli komisyon toplantısında söz alan CHP’li Komisyon üyesi Erdal Aksünger, 4 bakanla ilgili tartışmaların ‘AKP hükümetine darbe diye değerlendirilmesine karşı çıktı. Aksünger, çarpıcı şu bilgileri verdi:

"Ben bunları araştırırken öyle ilginç şeylerle karşılaştım ki 1993 yılına, bizim Kilis Belediye başkanımızın öldürüldüğü yıla gidiyorum. Yanında 27 yaşındaki oğlu. O gün onu öldürenler iki gün öncesinden birilerini İstanbul’da kaçırıyorlar, bu adam ecnebi ve bunun ne yaptığı biliniyor. Bütün bu olayların temeli Kilis’e dayanıyor. Çünkü Happaniler de Kilisli, Kapalı Çarşı’dakilerin hepsi de Kilisli. Bunların hepsi Kilisli ve o dönemlerde Muammer Güler de orada görev yapıyor (Vali)."

RAPORU?JANDARMA?HAZIRLADI
"İsim de vermeden geçecektim aslında ama çok duygusal bir konu. Konuyla ilgili karşımda ağlayan adamları çok dinledim. İstanbul’da kaçırılan adam, ecnebi adam ve bu adamın silah ve uyuşturucuyla ilgisi olduğu iddia edildiği için, o da jandarma raporunda geçtiği için söylüyorum bunları, bizim belediye başkanımızı vuran kişiyle aynı adamlar olduğu belgeleniyor. Kim bu adam biliyor musunuz, İstanbul’da kaçırılan adam, Reza Zarrab’ın babası, yıl 1993. Yani, bunun, tabii, temeli başka yerlere gidiyor ama burada konuyu getirip hükümete darbeye, bu bakanlar konusuna bağlamak en ilginç tarafı oluyor."

ASLAN KARDEŞLER ÇETESİ
1993’te İstanbul Bakırköy Zeytinlik Mahallesi’nde İranlı bir işadamının başı ‘alacak-verecek meselesinden’ dolayı derde girdi. Emniyet kayıtlarına göre, liderliğini Hasan Aslan’ın yaptığı bir çete, işadamını kaçırdı. 12 Haziran 1999’da yakalanan Hasan Aslan, Kilis Kocabeyli Jandarma Komutanlığı’na verdiği 11 sayfalık ifadesinde bu kaçırma olayını anlattı. Aslan ifadesinde Halil Akansel, İsmet Atmaca ve Ömer Akansel’in de kaçırma olayında yer aldığını kaydetti.

Halil Akansel, 2000 yılında Kumburgaz’da ele geçirilen asit anhidritin sahibi olarak yakalandı. Hasan Aslan ve Ekrem Çetin cinayetinin tetikçisi Orhan Aslan, Suriye’de işlediği bir suçtan dolayı Şam Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Türkiye, silah kaçakçılığı da yapan Orhan Aslan’ı Interpol aracılığıyla istemesine rağmen, Esad yönetimi iade etmiyor.

10 YILDIR DAVA SÜRÜYOR
CHP’li Ekrem Çetin’in öldürülmesiyle ilgili dava da 10 yıldır devam ediyor. Davada tutuklu sanık bulunmuyor. Son 5 yıldır mahkeme ‘Firari Orhan Aslan’ın yakalanma emrinin devamı ve infazının beklenmesine’ kararı veriyor. Davanın  55’inci duruşmasının da yakında yapılacağı belirtiliyor.

Öldürülen Belediye Başkanı Ekrem Çetin’in avukat oğlu Hurşit Çetin, yaptığı açıklamada, Hüseyin Zarrab’ın kaçırılmasının normal bir olay olmadığını belirtti. Çetin, olayla ilgili şu iddiada bulundu:

“Bu işi yapanlar uyuşturucunun hammaddesinin kaçakçılığını yapıyor. Bunun İran ayağı var. O tarihte Hüseyin Zarrab’la normal ticaret yapmıyorlar, ‘alacak/verecek’ meselesi biliniyor. Ne diyordu bir numara; bu işler babadan oğula geçer…”
<< Önceki Haber Muammer Güler ile Reza dostluğunda dikkat çeken ayrıntı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER