'Metrobüsün altına metro yapacağız'

Topbaş, İstanbul'a yapılan ve yapılması planlanan metro projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı

'Metrobüsün altına metro yapacağız'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçeşehir ve Sultanbeyli'de düşündükleri raylı sistemleri yoğun talep üzerine erkene çektiklerini söyledi. Topbaş, "Hatları 2019 sonrasına düşünmüştük fakat yoğun bir talep var. Proje çalışmasını hızlandırdık. İnşallah 2019'da bitecek." dedi.


'METROBÜSÜ KALDIRMADAN ALTINA METRO YAPACAĞIZ'

Metrobüslerin yerini metroların almayacağını, metro hattının bir alternatif olarak sunulacağını söyleyen Topbaş, “Metro gerekli, artık bu yoğunluğu otobüslerle taşımanız mümkün değil. Metrobüsü kaldırmadan da alttan metro çalışmamızı yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

Marmaray ile ilgili test sürüşlerinin yapıldığını aktaran Topbaş, “Birkaç aydan beri bu konudaki teknik çalışmalar tamamlandı. Tabii ki açılış tarihine kadar da bu çalışmalar devam edecektir. Çünkü sistem devreye girdiğinde sistemi artık durduramazsınız. Bütün raylı sistemlerde belli bir deneme sürüşleri vardır. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizi taçlandıracak bir proje ve kazanım olarak devreye girecek.” diye konuştu.

'GEBZE'DEN ÇERKEZKÖY'E HAFİF METRO OLMALI'

Proje tamamlandığında İstanbul’un ulaşım probleminin giderileceğini vurgulayan Topbaş, “Sayın Bakanımızdan da benim önemli ricam; Gebze’den Çerkezköy’e kadar bütün hattın hafif metroya dönüşmesi ve banliyö olması. Bu Avrupa’da birçok kentte var. Bahçeşehir’de hafif metro hattından bahsediyoruz. Geçmişte kullandığımız banliyö gibi düşünmeyin. Daha fazla gelişmiş bir teknoloji , daha kaliteli, daha modern bir ulaşımı sağlayarak kentte hizmet verecek.” ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Metrobüsün altına metro yapacağız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER