Mektubu getiren isim konuştu!

Hocaefendi ile görüşen gazeteci-yazar Fehmi Koru, konuşulanların yazıya dökülmesini kendisinin istediğini açıkladı.

Mektubu getiren isim konuştu!

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin son dönemdeki gelişmelerle ilgili düşüncelerini paylaştığı mektuba aracılık eden gazeteci-yazar Fehmi Koru, mektubun muhatabının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunu söyledi. Koru, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın mektubu açıklamasına ve pazarlık kelimesini kullanmasına çok şaşırdığını ifade etti. Koru, hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan ile görüştükten sonra ABD’ye giderek Hocaefendi’nin düşüncelerini aldığını belirtti. Hocaefendi’nin dershaneler konusunda hassas olduğunu ifade eden Koru, “Gül’den, Erdoğan’dan ve Gülen’den birbirleriyle ilgili olumsuzluk duymadığım gibi, sürecin düşmanca bir anlayış içinde sürdürüleceği izlenimi de almadım.” dedi.

Gazeteci-yazar Koru, Amerika’ya gidiş sürecini ve orada nasıl karşılandığını şöyle anlattı: “Hem Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le hem de Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan ile ayrı ayrı görüşmelerim oldu. O görüşmelerde her ikisinin de rahatsızlıkları aşikârdı. Ülkenin çok ciddi sıkıntılara doğru yol aldığından endişe ediyorlardı. Bu görüşmelerden sonra cemaat tarafı ne düşünüyor diye sorduğumda yolumu Pensilvanya’ya düşürdüm. Ben oraya gittiğimde ‘beddua’ denilen konuşma yapılmıştı. Dolayısıyla giderken ben çok değişik bir havayla karşılaşacağım rahatsızlığı içerisindeydim. Ama öyle karşılanmadım. Görüşmede Alaattin Kaya da vardı. Alaattin Bey halen çok yakın görüştüğüm dostum. Dolayısıyla onun bulunmasında bir mahzur olup olmadığı soruldu ben de ‘hayır mahzuru yok’ dedim. Sayın Gülen bunları söyleyince ben de kendisine ‘Mümkünse bunları yazıya dökebilir misiniz?’ diye sordum. Teklif benden geldi. O yazının mektuba dönüşeceğini hiç düşünmemiştim. Mektubu alıp muhatabı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilettim.”

Ünlü gazeteci, medyanın tansiyonu yükselttiği de şöyle dile getirdi: “İki tarafı destekleyen kalem erbabı arkadaşlarımız, maalesef bu işin daha tırmanmasını getirecek şekilde manşetleri ve köşe yazılarını yazmaya devam ettiler. Tansiyon bir parça aşağıya çekilebilseydi çok daha farklı bir noktada olabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle sosyal medyada kişilerle ilgili şahsiyetleri rahatsız eden sözlerin fazlaca kullanılması her tarafı rahatsız ediyor.”

 Fehmi Koru, Habertürk TV’de yayınlanan ‘Enine Boyuna’ programında da açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın mektubu açıklamasına ve ‘pazarlık’ kelimesini kullanmasına çok şaşırdığını dile getirdi.
<< Önceki Haber Mektubu getiren isim konuştu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER