Meclis tatiline günler kala şok bir düzenleme daha!

Meclis’in seçim tatiline girmesine günler kala hükümetten şok bir düzenleme daha geldi.

Meclis tatiline günler kala şok bir düzenleme daha!


Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nda köklü değişiklikler getiren teklif Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Çankırı Milletvekili İdris Şahin’in imzasını taşıyan teklifin gelecek hafta Meclis’ten çıkarılması planlanıyor.

Hürriyet'in haberine göre; Yeni düzenlemeyle MİT’in görev tanımı, iletişim altyapılarında istihbarata erişim alanı genişletiliyor, koruma zırhı kalınlaştırılıyor. “Dış güvenlik, terör ve milli güvelik konularında Bakanlar Kurulu’nun verdiği her türlü görevi yerine getirir” ilkesiyle MİT’in görev alanının genişletilmesi konusunda hükümete ucu açık yetki veriliyor. 

Teklifin gerekçesinde “Milli İstihbarat Teşkilatı’nın görevlerini daha etkin ve verimli yerine getirebilmesi için; devlet kurumları ile koordinasyonun sağlanması, kişi, kurum, kuruluş ve yapılarla ilişki kurabilmesi, bilgi ve belgelere ve iletişim alt yapılarına erişim sağlanabilmesi ve bunlardan istifade edebilmesi, gizlilik prensiplerine göre çalışabilmesi, MİT mensuplarının haksız ve hukuksuz iddia ve isnatlarla görevlerinin açığa çıkmasına veya engellenmesine karşı gereken tedbirlerin alınabilmesi, bunların veya istihbarat hizmetlerine katkıda bulunan kişilerin kanunlarla tanınan koruma tedbirlerinden yararlandırılması önem arz etmektedir” denildi.

Habertürk'te yer alan habere göre de; MİT mensupları için aynı konuya yönelik yeniden soruşturma açılamayacak. MİT Müsteşarı ancak Yarıgtay tarafından yargılanabilecek. Yabancı teşkilatların kullandığı yöntemlere karşı yasal alt yapı oluşturulacak. Siber saldırılara karşı siber savunma MİT'in alanına giriyor.
<< Önceki Haber Meclis tatiline günler kala şok bir düzenleme daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER