Mastra Altın İşletmeleri'nden Sabah ve Takvim'e tekzip

Mastra Altın İşletmeleri, Sabah ve Takvim gazetelerindeki yalan haberleri tekzip etti.

Mastra Altın İşletmeleri'nden Sabah ve Takvim'e tekzip

İşte Mastra Altın İşletmeleri'nden yapılan o açıklama:

Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madenimizde siyanür havuzu yoktur, hiç olmamıştır.

Atık barajımızdaki su tamamen arıtılmış olmakla beraber, hiçbir surette dışarıya deşarj edilmemektedir. Maden çevresindeki doğal sular ise bir madencilik kuralı olarak kuşaklama kanalları vasıtasıyla madene ulaşmadan doğrudan dereye akar. Maden bölgemizde toprak, su, hava gibi gürültü de sürekli olarak ölçülmektedir.  İzleme denetleme raporlarından da anlaşılacağı gibi tüm değerlerimiz yasaların öngördüğü sınırların çok altındadır.
 
Şirketimiz tüm faaliyetlerinde yasalara ve yönetmeliklere hassasiyetle uyan bir madencilik şirketidir. Faaliyet alanı dışındaki konulara, özellikle siyasi tartışmalara girmez. Yasal haklarından başka hiçbir imtiyaz beklentisi de yoktur. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi madencilik sektöründeki kısıtlamalar ve engeller sonlandığında, ülkemizdeki birçok maden işletmesi gibi Mastra tesisimiz de tekrar çalışmalarına başlayabilir. Tesisimizin durmasına başka bir anlam yüklemek doğru değildir.
 
Sabah, Takvim gibi gazetelerin art niyetli habercilik yapıyor gibi görünmemeleri için, haber yaptıkları işletmemizden de bilgi almaları, şirket olarak bizi de sürekli kendilerini yalanlamak mecburiyetinden kurtaracaktır.
 
Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz...
 
Koza Altın İşletmeleri Mastra Maden İşletmesi
<< Önceki Haber Mastra Altın İşletmeleri'nden Sabah ve Takvim'e tekzip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER