MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz adresi gösterdi

Durmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Türkiye’de paralel devlet var' söylemlerini sert bir dille eleştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz adresi gösterdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun Başbakan'a 2 bin kişilik isim listesi vermesiyle fişlemenin kendi itirafları ile ortaya çıktığını belirterek, fişleme yüzünden bir gecede yüzlerce emniyet görevlilerinin yerinden edildiğini söyledi.

MHP Yozgat Belediye başkan adayı Uğur Bektaş’ın seçim iletişim merkezinin açılış törenine katılmak için memleketi Yozgat’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, açılış sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"TÜRKİYE’DE PARALEL DEVLET OLARAK KCK VAR"
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Türkiye’de paralel devlet var' söylemlerini sert bir dille eleştiren Durmaz, şunları söyledi: "İşin doğrusu paralel devlet oluşumu var Türkiye’de, ama o KCK’nın paralel devleti, orada vergi toplama dahil, kendi asayiş birimlerini kurma dahil, yol kontrolleri yapmak dahil, halk mahkemeleri oluşturarak vatandaşın anayasal düzenden ayrışması, anayasal düzeni tanımamasına yönelik her türlü altyapıyı oluşturma maksadıyla güneydoğuda oluşturulmuş bir paralel devlet var. Başbakan bir yerde paralel devlet arıyorsa buraya bakmalıdır.Başbakan bir yerde paralel devlet arıyorsa buraya bakmalıdır. Ayrıca Sayın Başbakan'ın ima ettiği şekilde bir yapılanma varsa da 11 yıldır bu ülkede tek başına iktidar ve başbakan güçlü bir hükümet dönemi yaşamıştır. Tabiatıyla böyle bir şey varsa yine Sayın Başbakan'ın bilgisi ve onayı altında yapılmıştır. Eğer Sayın Başbakan'ın ben bunu yeni öğrendim diyorsa buna kargalar bile güler. Başbakan 11 yıldır iktidarda olacak, kendi içinde, devlet içinde başka bir grubun devlet olma yönelik bir takım hazırlıkları olduğundan habersizse insana sen bu güne kadar başbakan değil de bostan korkuluğu muydun, ne yaptın, niye yaptın? Böyle bir yapının olduğuna şahsen ben ihtimal vermek istemiyorum, ama varsa Sayın Başbakan'ın bildiği, başbakana bağlı istihbarat teşkilatı, emniyeti kendine bağlı her türlü düzenlemeyi yaptı, bunların da sonuna kadar üzerine gitmelidir."

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında hükumetin yanlış bir stratejide olduğunu belirten Durmaz ; "Başbakan'ın, yapması gerek şey, kendisine bu kadar uzanmışken, kendi bakanı tarafından son derece somut bir şekilde itham edilmişken, başbakanlıktan ayrılması, kendi oğlunu elinden tutup yargının önüne götürmesi ve yargıda aklanmasıdır. Doğru olanı budur, örnek bir davranış sergileyip, oğlunun elinden tutup götürüp bu iddiaların asılsız olduğunu şayet abdestinden şüphesi yoksa, şayet kendinden bir korkusu yoksa ortaya koymalı ve millet vicdanında aklanmalıdır." dedi.


CİHAN


<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz adresi gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER