MGK toplantısını erken bitiren tartışma iddiası!

Bugüne kadar MGK toplantılarıyla ilgili yazdıkları ilgili kurumlar tarafından yalanlanmayan Yeniçağ'dan Ahmet Takan, 2014'ün MGK'sı ile ilgili olarak, Başbakanlık kaynaklarından aldığı önemli bilgileri köşesine taşıdı.

MGK toplantısını erken bitiren tartışma iddiası!

2014'ün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki son MGK'sı ile ilgili olarak, Başbakanlık kaynaklarından aldığı önemli bilgileri paylaşan Yeniçağ'dan Ahmet Takan, 'Çözüm süreci, özerklik, Öcalan'ın tahliyesi, son Cizre olayları ve kamu düzeni' başlıklarına dikkat çekti.

"Askeri kanat, acil önlem alınması gerektiğini savunurken,  hükümet çözüm sürecinin zarar görmemesi gerektiği üzerinde ısrarla durdu." diyen Takan, Erdoğan'ın toplantıyı bitirmesine neden olan tartışmalı anları da yazdı.

Takan'ın yazısının ilgili bölümü:

Geride bıraktığımız yılın oldukça tartışmalı geçen son MGK toplantısına bir daha bakalım;

Başbakana yakın kaynakların  verdiği bilgiye göre, toplantıda en uzun süre “çözüm süreci” ne ayrıldı. Askerin çizdiği “karamsar” tabloya karşılık “Başbakan ve İçişleri Bakanı süreçle ilgili iyimser tablo çizip her şey yolunda gittiğini” anlattı.

Zaman zaman gerginleşen tartışmalarda, en hararetli bölümler  “özerklik”, “Öcalan’ın tahliyesi”  ile  “son Cizre olayları” ve  “kamu düzeni” oldu.

Askeri kanat, acil önlem alınması gerektiğini savunurken,  hükümet çözüm sürecinin zarar görmemesi gerektiği üzerinde ısrarla durdu. Asker, PKK’nın siyasi görüşmelere devam ederek zaman kazanıp şehirlerde örgütlendiğini, teslim oldu görünen PKK’lıların şehirdeki örgütlenmeleri organize ettiklerini, şehirleri silahlandırmanın son aşamasına geldiğini, Kandil’in Öcalan ile ayni düşünmediğini, silah bırakmanın hiç bir zaman gündemde olmadığını, örgütün vergi/harç alma, adam kaçırma, hendek kazarak kurtarılmış bölgeler edinme, mahkemeler kurma yolu ile bölgede devlet otoritesini ortadan kaldırdığını ifade etti.

Başbakanlık kaynakları diyor;

“Tartışmaların sertleşmesi üzerine, toplantının  istenmeyen noktalara gideceğini anlayan Cumhurbaşkanı, konunun daha uzun süre gündem işgal etmesini engellemek için MGK’yı çeşitli gerekçeler ile kısa tuttu.”
<< Önceki Haber MGK toplantısını erken bitiren tartışma iddiası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER