M.Ali Şahin'in yıllar sonra, durup dururken söylediği sözlere cevap

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te partisinin il danışma meclisi toplantısında ilginç bir iddia ortaya attı.

Taha Akyol, Mehmet Ali Şahin'in iddialarını değerlendirdi!

Mehmet Ali Şahin konuşmasında kendi Adalet Bakanlığı döneminde, Yargıtay'da görevli bir kişinin, Fethullah Gülen Hocaefendi'ye, adını vermediği bir işadamıyla ilgili ne karar verilmesi gerektiği hususunu danıştığını iddia etti.

Şahin'in delilsiz iddiası kamuoyunda tartışılırken, CNN Türk canlı yayınına katılan Hürriyet yazarı Taha Akyol bu iddiayı değerlendirerek 'onun bakanlığı dönemindeki HSYK zaten cemaate karşıydı, eğer böyle bir iddia tespit edildiyse HSYK üzerinden soruşturma açsaydınız' ifadelerini kullandı.

"Soruşturmayı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu açar. Sayın Mehmet Ali Şahin'in Adalet Bakanlığı döneminde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, bugünkü yüksek kurul değildi" diyen Akyol "Bugünkü cemaatçi diyorlar ya, -ki içinde cemaatçi olabilir- ama kurumsal olarak denilemez. O zamanki HSYK, zaten cemaat gibi şeylere karşıydı. Muhafazakar değildi. Keşke bir soruşturma açılsaydı da o zaman, o yargıtay imamı denilen kişi keşke o zaman uzaklaştırılsaydı." şeklinde konuştu.

Kurumları ezecek şekilde genel siyasi kampanyalar açmanın, kurumları suçlamanın, kurumları 'suç işliyor ancak bunları yargılayacak yetki yok' diye haberler yapmanın son derece yanlış olduğunu vurgulayan Akyol, şöyle konuştu: "Bugünkü HSYK, bugünkü hükümetin Avrupa normlarına uyum için yaptığı 2010 referandumuyla kuruldu. 11 bin Hakim ve Savcı gizli odaya girerek gizli oy kullandılar. Orada manilüpe edilmeleri mümkün değil. 2. olarak bunları kemalist diye bilinen eski Yargıtay seçti. Adalet Bakanlığı ne yaptı? Bana göre yetkisini aşarak, Hakimler, Savcılar Emniyet Müdürlüğü'ne, Vali'ye bilgi vermek zorunda diye genelge çıkardı. Hukuku siyasi kavgaların üstünde tutmak lazım."

<< Önceki Haber M.Ali Şahin'in yıllar sonra, durup dururken söylediği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER