Laçiner oynanan kirli oyunu deşifre etti!

Cumhuriyet Gazetesi bugün okuyanların anlam veremediği bir habere imza atarak, 2011 yılında yayınlanan bir programı, üstelik yeniymiş gibi manşetine taşıdı.

Laçiner oynanan kirli oyunu deşifre etti!

Haberin konusu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'di. Laçiner'in bir televizyon programında Alevilik ve Sünniliğe dair bazı sözleri, kendi iddiasına göre birtakım gazeteler ve CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş tarafından çarpıtılarak aksedilmiş, iftira, kendi ağzından çıkmayan bazı ifadalerle süslenmişti. 

Ancak asıl ilginç durum, Laçiner'in sözkonusu olan 27 Aralık 2011 tarihli programındaki sözlerinin, Cumhuriyet Gazetesi tarafından sanki şimdi söylenmiş gibi manşete taşınmasıydı. Cumhuriyetin bu haberine dikkatli okuyucuları dahi şaşırırken Rektör Laçiner, son günlerde hakkında yazılan haberlere cevap vermek için bir basın toplantısı düzenledi. 

Laçiner, 1 sene önce, 27 Aralık 2011 tarihinde yayınlanan televizyon programında, Ortadoğu'daki en büyük tehlikenin mezhepçilik olduğunu açıkça ifade ettiğini ve bu tehlikeye karşı Türk halkını uyardığını belirterek, "O programda Sünniler ile Şiiler arasında bir çatışma çıkarmak isteyenlerin kim olduğunu belirttim. Bazı Sünni aşırı grupların Şiiler hakkındaki yanlış görüşlerini tasvir etmek için nasıl düşündüklerini ifade ettim. Orada aşırı marjinal uçta yer alan bazı mezhepçi grupların Şiileri sapkın olarak gördüğünü, bunun doğru olmadığını hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde anlattım." dedi.

Bir gazetenin, bu görüşler sanki kendisininmiş gibi haber yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Laçiner, yalanlamasına rağmen bazı gazeteler ve bir milletvekili tarafından tekrar gündeme getirilerek Alevilerin kendisine karşı cephe alması için propaganda malzemesi yapıldığını söyledi. Laçiner, kimler tarafından nasıl gündeme getirildiğini şöyle anlattı. "CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, TBMM'de çıktı, yalan bir haberi bana iftira atarak, Meclis çatısı altında tüm Türkiye ile paylaştı. İnsanların bunun gerçekmiş gibi düşünmesini sağladı. Ergenekon davasında en çok üyeleri sanık konumunda bulunan İP'nin yayın organı Aydınlık Gazetesi de bir yıl boyunca, tüm yalanlamalarıma rağmen sanki ben Şii kardeşlerimiz hakkında olumsuz düşünüyormuşum gibi bir propaganda kampanyası gerçekleştirdi. Ayrıca Ortadoğu bölgesi için konuşulan cümleleri sanki Türkiye için konuşulmuş ve Alevi kardeşlerimizin de isimlerini sanki ben söylemişim gibi söze söz katarak kullandılar. Bugüne kadar da Alevi kardeşlerimizi benim aleyhimde kışkırtabilmek için ellerinde geleni yaptılar. Yalanlamış olmama ve üzerinden bir yıl geçmesine rağmen CHP Milletvekili Sarıbaş, geçen günlerde yeniden TBMM'nin kutsal çatısı altında bu yalanı, iftirayı tekrar etti. Onun ardından Aydınlık Gazetesi'nde Sabahattin Önkibar gibi karanlık bir kişi, bu yalan haberleri tekrar tekrar köşesinde, Ulusal Kanal'da ve internet ortamında yaydı." 

'ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI ÇIKARILMAK İSTENİYOR'

Saydıklarının bilinçli yapıldığını savunan Rektör Sedat Laçiner, karanlık kişilerin kendisi üzerinden Türkiye'de huzur ortamını bozarak Alevi-Sünni çatışması çıkarmak istediğini vurguladı: "Burada hedef ben değilim. Geçmişte oynanan kirli oyunlar, bugün birileri tarafından tekrarlanmak istenmektedir. Bugün de Cumhuriyet Gazetesi, yalanlamış olduğumuz bu kara propagandayı sanki gerçekmiş gibi, ağzımdan çıkmış cümlelermiş gibi Alevi kardeşlerimizle benim aramda kin, nefret, düşmanlık oluşturabilmek için manşetine taşıdı. Manşetinde yalan var, bunu bilerek yaptılar. Karalama suçuyla karşı karşıyayız. Bunun da ötesinde bir nefret suçu söz konusu. Burada yapılmak istenen şey çok açıktır. Sünniler ile Alevilerin arası açılmak istenmektedir. Bugüne kadar birçok yapay oyunlar nedeniyle birçok insanın canı yanmıştır. Burada açıklamak isterim, mezhebini bir kelime olsun ağzına almamış bir kişiyim. Hiçbir açıklamamda da inancım, mezhebim yer tutmamıştır. Hiçbir mezhep hakkında açıklama yapmamış biriyim. Ağzımdan çıkmayacağı gibi zihnimden de geçmez. Ben Cumhuriyet Gazetesi'ni, Aydınlık Gazetesi'ni kınıyorum. Pazartesi günü Cumhuriyet ve Aydınlık gazeteleriyle CHP Milletvekili Sarıbaş hakkında gerekli davaları açacağım."

İŞTE CUMHURİYETİN O HABERİ:



SAMANYOLUHABER.COM - CİHAN
<< Önceki Haber Laçiner oynanan kirli oyunu deşifre etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER