Kriptolu telefonlar hakkında gündemi sarsacak iddia

CHP’li Aksünger, dinlendiği iddia edilen kriptolu telefonlarla ilgili önemli bir bilgiyi açıkladı.

Kriptolu telefonlar hakkında gündemi sarsacak iddia

Kriptolu telefonların MİT tarafından dağıtıldığını belirtti. Güvenlik, yazılım ve frekans kontrolünü de MİT’in gerçekleştirdiğini söyledi. Kriptolu telefonlar hakkında gündemi sarsacak iddia | samanyoluhaber.com
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bilişim Başdanışmanı ve eski bakanlarla ilgili TBMM Soruşturma Komisyonu üyesi, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, 17 ve 25 Aralık sürecinde dinlendiği ifade edilen kriptolu telefonlarla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TEKNOLOJİ MİT’TE

Aksünger, kriptolu telefonların TÜBİTAK’tan MİT’e gönderildiğini, yazılım ve güvenlik kontrolünün MİT tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Aksünger şöyle konuştu: “MİT, burada kuryelik görevi yapmadı. TÜBİTAK’tan alıp devlet yetkililerine dağıtmadı. MİT, güvenlik, yazılım, frekans kontrolünü gerçekleştirdi. Bu teknolojiye Türkiye’de MİT sahip.

PARANOYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 ve 25 Aralık sürecinden bu yana paranoya halinde. 16 yaşındaki çocuklar tutuklanıyor. Fuat Avni paranoyası yaşıyor. Sosyal medya paranoyası yaşıyor. Bence MİT’i paranoya yapsın. Buradan uyarıyorum kendisini. Kriptolu telefonları dinleniyorsa, MİT’ten sızma olabilir, nasıl aklına gelmez anlamak mümkün değil, MİT paranoyası yapsın biraz. Düşünsün bu konuda. Önemli bir şey söylüyorum.”

TÜBİTAK’I SUÇLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Aralık’ta TÜBİTAK ödül töreninde “TÜBİTAK'ı gizli bir yapılanma sardı hakim oldu ve başka gayelere hizmet etmeye başladı. Kriptolu telefon yaptık diyerek Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Genelkurmay Başkanı ve bakanları dinleyip bilgileri başka ülkelere servis ettiler. Bu vatana, insanlığa ve bilime ihanettir” demişti.

Bakan talimatıyla kapatma yetkisi getiriliyor

Aksünger, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararına rağmen hükümetin internette erişimi engellemeye yönelik yeni yasa hazırlığına tepki gösterdi. Yüksek Mahkeme’nin esastan görüşerek iptal ettiği düzenlemenin yeniden teklif edilemeyeceğini belirtti.

DİKTATÖRLÜK YÖNTEMİ

İptal edilen düzenlemede erişimi engelleme yetkisinin TİB’e verildiğini anımsatan Aksünger, “Aslında TİB’in kuruluşu mantık olarak doğru. Ancak örneğin Gezi olaylarında AKP Genel Başkan Yardımcısı, TİB ve BTK başkanları bu sorun nasıl çözülür diye toplantılar yaptı. 17 ve 25 Aralık öncesi dinleme iddialarını CHP gündeme getirdiğinde safsata diyorlardı. 17 ve 25 Aralık sürecinden sonra TİB’de kadroları tarumar ettiler. NSA dinlemelerinden bahsettik, AKP’liler hayal ürünü dedi, Snowden itiraf edince anladılar. CHP, TİB’e yetki verilmesinin Anayasa’ya aykırılığı iddiası ile Yüksek Mahkeme’ye gitmişken ve iptal kararı çıkmışken, hükümet şimdi üstelik bakan, Başbakan talebiyle erişimi engelleme yetkisi getiriyor. Bakan, Başbakan talimatı ile kapatma yetkisi, diktatörlük yöntemidir.”

İNTERNETE GİZLİ MÜDAHALE VAR
 
Aksünger, Gezi olayları ile 17 ve 25 Aralık sürecinden sonra hükümetin interneti kapatma girişimlerinin hız kazandığını belirterek, önemli bir iddia gündeme getirdi.

Aksünger, “Aslında Afyon’daki patlama, Reyhanlı, Kobani, Bingöl birçok olayda sosyal medyaya müdahale edildi. Ancak 17 ve 25 Aralık sürecinden sonra iyice korktular. Son dönemde internet kullanımı yavaşladı. Yasa çıkaracağız diyorlar ancak internete şu an zaten gizli müdahale ediliyor. İnternette gizli sansür var” dedi.

BUGÜN
<< Önceki Haber Kriptolu telefonlar hakkında gündemi sarsacak iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER