Komutanlar ilk kez bu yıl 'geleneği' bozdu!

Emekliye ayrılan komutanların devir teslim törenlerine geçtiğimiz yılların aksine Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan katılmadı. Törenler Genelkurmay Başkanı Necdet Özel nezaretinde yapıldı.

Komutanlar ilk kez  bu yıl 'geleneği' bozdu!

  • Eskiden kuvvet komutanlarının devir teslim törenleri, devletin zirvesinin katılımıyla yapılırdı
  • Bu yıl Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan katılmadı.

YAŞ'ta kuvvet komutanlıklarından ayrılan paşaların devir teslim törenlerine geçtiğimiz yılların aksine Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan katılmadı. Törenler Genelkurmay Başkanı Necdet Özel nezaretinde yapıldı. Görevi bırakan komutanlar sırasıyla Gül, Çiçek ve Erdoğan'ı ziyaret etti.

Yenişafak'ın haberine göre, Ağustos-2013 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla kuvvet komutanlıklarından ayrılan paşaların bu yılki devir teslim törenleri normalleşmenin bir unsuru olarak gerçekleşti. Eskiden kuvvet komutanlarının devir teslim törenleri, devletin zirvesinin katılımıyla yapılırdı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı'nın hazır bulunduğu törenlerde komutanlar yaptıkları konuşmalarda, 'laiklik uyarısı ve irtica tehdidinden' bahsederdi. Son yıllarda YAŞ toplantılarında hükümetin insiyatif alması ve atamalarda 'teamül' zincirinin kırılarak yerine 'hükümetle uyum ve liyakat' esasını getirdi. Bu durum hem YAŞ toplantılarını normalleştirdi hem de kuvvet komutanlarının devir teslim törenlerini.

PAŞALARDAN VEDA ZİYARETİ

Bu yılki YAŞ toplantısında emekliliğe ayrılmaları nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Murat Birgel ve Jandarma Komutanı Bekir Kalyoncu ile YAŞ üyeliğine atanan Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Ertem'in devir teslim törenlerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş yılların aksine katılmadılar. Onun yerine Kara, Deniz, Hava ve Jandarma'nın görevi bırakan komutanları toplu olarak sırasıyla Gül, Çiçek ve Erdoğan'ı makamlarında ziyaret etti.

YALNIZ ÖZEL NEZARET ETTİ

Kuvvet komutanlıklarında tamamlanan devir teslim törenleri ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in nezaretinde gerçekleştirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda emekli edilen Hayri Kıvrıkoğlu görevi Hulusi Akar'a, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda emekli edilen Murat Birgel görevi Bülent Bostanoğlu'na, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda YAŞ üyeliğine getirilen Mehmet Ertem görevi Akın Öztürk'e ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda emekli edilen Bekir Kalyoncu görevi törenle Servet Yörük'e bıraktı.
<< Önceki Haber Komutanlar ilk kez bu yıl 'geleneği' bozdu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER