Komisyon olur verdi, kritik tasarı geçti!

Darbelere dayanak olarak gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesindeki değişiklik tasarısı Milli Savunma Komisyonu'ndan geçti

Komisyon olur verdi, kritik tasarı geçti!

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal başkanlığında toplanan komisyon, Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu Tasarısı'nı görüştü. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, muhalefetin tasarı maddesine olumlu oy vermesini istediklerini belirterek, "Bizim insanımızın da gelişmiş ülkelerin insanı gibi yarınından kaygı duymadan, saat 05.00'te, 06.00'da kapısı çalındığında gelenin sütçü ya da kapıcıdan başkası olmadığına inandığı Türkiye'de yaşamasını istiyoruz." diye konuştu. 

TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde yapılması öngörülen değişikliğe, AK Parti ve CHP'li milletvekilleri "kabul" oyu verdi, MHP Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın çekimser kaldı. 

Kanun tasarısında askerlik tanımı için "Askerlik: harp sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyetidir" deniyor. "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; yurt dışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, TBMM kararıyla yurt dışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır" şeklinde tanımlanıyor...

AA

<< Önceki Haber Komisyon olur verdi, kritik tasarı geçti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER