Kış günü ‘evi boşaltın’ baskını şaşırttı

Sümerbank lojmanlarının boşaltılması için maliye ekipleri; kamyon, hamal ve polis eşliğinde 50 aileninin kapısına dayandı.

Kış günü ‘evi boşaltın’ baskını şaşırttı

Aileler, “Bu kış günü nereye gideceğiz?” deyince bir hafta süre verildi. Lojmanların, Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e devreldiği ileri sürülüyor.

Ankara'nın Emek semtinde bulunan Sümerbank lojmanlarında oturanlar, kış günü gelen ‘tahliye' kararıyla neye uğradığını şaşırdı. Maliye ekiplerinin hamal, kamyon ve polislerle yaptığı baskında lojmanlarda oturanlar kendilerine evleri boşaltmaları için bir hafta süre verildiğini ancak kış günü nereye gideceklerini bilemediklerini söyledi. Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Maliye Bakanlığı'na bedelsiz devredilen konutların, bölgenin öğrenci yurdu ihtiyacı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da yönetiminde bulunduğu TÜRGEV'e devredileceği iddia ediliyor. Üç bloktan oluşan ve toplam 50 ailenin oturduğu Sümerbank lojmanları, 2013 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye çıkarıldı. Bu gayrimenkulden devlet yaklaşık 80 milyon lira gelir bekliyordu. Ancak ihale durduruldu. Tüm lojman sakinleri, satıştan geri adım atıldı, diye düşünürken 2014 Ocak ayında kendilerine gönderilen tebliğname ile bir şok daha yaşadı. Buna göre mart ayı sonuna kadar lojmanların boşaltılması isteniyordu. Ancak lojman sakinleri okulların ortasında bulunulduğu, öğrencilerin okullara yerleştirildiği gerekçesiyle karşı çıktı. İkinci tebliğ ise eylül ayında yapıldı. Lojman sakinlerine bu tebliğ, 28 Ekim'de ulaştı ancak boşaltmayı yine reddettiler. Son olarak dün Maliye ekipleri, polis eşliğinde binanın boşaltılmasını, aksi takdirde kendilerinin boşaltacağını açıkladı. İtirazlar sonucu bir haftalık süre verildi. Bu sürenin sonunda lojmanlar, polis zoruyla boşaltılacak.

TÜRGEV İDDİASINI DUYDUK, BU KIŞ GÜNÜ NEREYE GİDECEĞİZ?

Lojmanda oturan ve ismini vermek istemeyen bir memur, kış günü gelen tahliye kararının ‘insani' olmadığını belirterek, TÜRGEV iddiasını duyduklarını belirtti. “Bu mevsimde 50 daire, 7 gün içinde nasıl boşaltılacak? Ev bulunabilecek mi?” diye soran lojman sakini şunları söyledi: “İnsani olarak bakınca doğru bulmuyorum. Hoş bir olay değil. Kapıya gelip ‘7 gün içerisinde boşaltın' demek ne kadar doğru? ‘Bu kış günü insanlar nereye gidecek, çocukların okulu ne yapılacak?’ diye düşünen yok. Oysa lojman sakinleri direnmiyor ki. Bize hiç olmazsa okulların kapanmasına kadar müsaade edin, diyoruz. Okullar kapanınca da herkes çeker gider zaten. Bir an önce boşaltılması neden isteniyor bilmiyorum." Lojmanda kapıcılık yapan Emine Bayat ise kış günü gelen tahliye kararı sonrası şok geçirdiğini söyledi. İki çocuğuyla sokakta kalacağını kaydeden Bayat, “Şimdi bu mevsimde nereye gideceğiz? Ev bulabilecek miyiz? Çocukların okulu ne olacak? Biz ne olacağız? Hiçbir sorunun cevabı yok, sadece bize ‘çıkın' diyorlar. Çıkalım da nereye çıkalım? Bu karda kışta bizi dışarı atmanın mantığı ne?” diyerek tepki gösterdi.ZAMAN
<< Önceki Haber Kış günü ‘evi boşaltın’ baskını şaşırttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER