Kaza yapan otobüs şoföründen ilginç itiraf

İstanbul'da son dönemlerde İETT otobüslerinin karıştığı kazalarda hayli artış yaşandı. Bu kazaların en sonuncusuna Taksim-Yeşilpınar hattında sefer yapan otobüs karıştı. Kaza yapan şoför "Bu arabaları yeniden elden geçirmeleri lazım. Bu arabaların hepsi sorunlu" dedi.

Kaza yapan otobüs şoföründen ilginç itiraf

İstanbul'da son dönemlerde sıkça yaşanan otobüs kazalarına bir yenisi dün öğlen saatlerinde eklendi. Şişli'den Dolmabahçe'ye inen  İETT otobüsü, Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu Caddesi'nde kaza yaptı.

Kaza saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Taksim-Yeşilpınar hattında sefer yapan 49 T numaralı İETT otobüsü yokuş aşağı inerken önce kaldırıma çıktı ardından ağaçlık alana girerek durabildi. Otobüs şoförü ile 3 yolcu kazayı yara almadan atlattı.

"BU ARABALARIN HEPSİ SORUNLU"

Otobüslerde fren sorunu olduğunu belirten sürücü Hafız Güzel, "Hiç fren tutmadı. El frene asıldığım halde yine tutturamadım. Ne yaptıysam durduramadım. 16 yıldır şoförlük yapıyorum böyle birşey görmedim" dedi. İETT şoförü Güzel, "Tecrübem olmasa araçlara vura vura aşağıya doğru giderdik" diye konuştu.

Frenlerden şikayet eden Güzel, "Bundan şikayetimiz var. 30 km ile giden otobüsü durduramadık. Bu arabaları yeniden elden geçirmeleri lazım. Bu arabaların hepsi sorunlu. Yetkililere söylüyorum bu arabaları incelesinler. Ufak yağmurda ben arabayı durduramadım yarın kış geliyor" dedi. Kazayı yara almadan atlatan yolcu da şoförü teşektür etti. Kazanın şokunu yaşayan yolcu, "Şoför arkadaşın tecrübesi bizi kurtardı" diye konuştu.

KABATAŞ KAZASINI YAPAN ŞOFÖR DE UYARMIŞTI

Hatırlanacağı üzere  ağustos ayının başında Kabataş'ta bir İETT otobüsü, vapur iskelesinde  bekleyen yayaların arasına dalmış meydana gelen kazada 2'si ağır 13 kişi yaralanmıştı. Aynı kazada üniversite öğrencisi Kübra Dere’nin sağ bacağı diz altından kopmuştu. Kazayı yapan şoför, kaza sebebini anlatırken" Araç elektronik aksamdaki arızadan dolayı sürücünün inisiyatifi dışında hareket etmeye başladı."ifadelerini kullanmıştı.

DHA-SAMANYOLUHABER
<< Önceki Haber Kaza yapan otobüs şoföründen ilginç itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER