Kardeşi ve babası sahip çıkmazken, Erdoğan onu da yedirtmedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şarkıcı Yavuz Bingöl için 'Türkiye'nin bu büyük sanatçısını linç edilmeye çalışıyorlar' dedi

Yavuz Bingöl'ün babası konuştu: ''Alzheimer olsaydım da bunları görmeseydim'

ASKON Genel kurulunda konuşan Erdoğan, babası ve kardeşinin sahip çıkmadığı Yavuz Bingöl'e sahip çıktı. Bir mitinginde, 14 yaşında gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle komaya giren, 15 yaşında da ölen çocuk Berkin Elvan'ın annesini yuhalatan Erdoğan için 'bir gün önce Erdoğan'ın annesine küfretmişlerdi, onun duygusallığıyla yuhalattı, insani bir şey bu' diyen Yavuz Bingöl'ü de gezicilere, CHP'ye, MHP'ye, darbecilere, parallelere ve dahi kardeşi ve babasına da yedirtmedi. Erdoğan 'aynı fotoğraf karesine girdik diye, Türkiye'nin büyük sanatçısını linç etmeye çalışıyorlar' dedi. 

İşte Erdoğan'ın bu konuda dedikleri:

''On yıllar boyunca fikir özgürlüğü dediler, mahalle baskısından şikayet ettiler. Şu anda kimin nerede durduğu ortaya çıkıyor. Biz sabrettik. 
30 Ağustos’ta Yavuz Bingöl’le Yemen Türküsü’nü söyledik.  Ona söylemediklerini bırakmadılar. Şu anda Türkiye’nin bu büyük sanatçısını linç etmek için ellerindeki her vasıtasıyla kullanıyorlar. Nasıl olur da Erdoğan’la aynı fotoğraf karesine nasıl girersin diye. Böyle bir zihniyet olabilir mi?  Bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu? Değerli yazarımız Alev Alatlı’ya da bunu yaptılar. Akil İnsanlar Heyeti’ndeki bir çok sanatçıya da bunu yaptılar. Ahmet Kaya’nın bu ülkeden mahsun ayrılışıyla yüreğimiz yandı. Çatallarla, porselen tabaklarla neler yaptıklarını, ödül töreninden nasıl kovduklarını hatırlayın.. Ertesi gün her türlü hakaret yazısını yazanlar, şimdi de yazmadım diyenler ruh kök sakat tipler. Hâlâ aynı şeyleri yazıyorlar. 

SANATÇILARA SESLENİYORUM: CESUR OLUN 

Sanatçılara sesleniyorum. Cesur olun. Mahalle baskısına karşı cesur olun Hiçbir sanatçımızın dışlanmasına izin vermeyeceğiz 
<< Önceki Haber Kardeşi ve babası sahip çıkmazken, Erdoğan onu da yedirtmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER