Kararını verdi, siyasete sığındı

Risale-i Nurların devlet tekeline alınmasında baş rol oynayan Barla Platformu Başkanı Said Yüce, AK Parti İstanbul 1. Bölge'den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Kararını verdi, siyasete sığındı

Bediüzzaman Hazretleri’nin “Şeytandan ve siyasetten Allah’a sığınırım” diyerek siyasetten uzak durulmasına ilişkin sözlerine rağmen  Barla Platformu Başkanı Said Yüce siyasete girmek için ilk adımı attı.

Rotahaber'den Umut Yavuz'un haberine göre Said Yüce AK Parti İstanbul 1. Bölge'den aday adayı olduğunu bizzat teyid ederken, AKP'den de yeşil ışık aldığı öğrenildi. Böylelikle Risale-i Nurları da devletin tekeline alınmasından sonra gösterdiği gayretlerden(!) dolayı siyaset dünyasının kapıları kendisine açılmış oldu.

SİYASETLE İŞİMİZ OLMAZ DEDİ AMA...
Ahmet Akgündüz'ün Facebook'taki sayfasında iktidarı eleştiren açıklamalarına, havuz medyası üzerinden "Bir siyasî parti teşkilâtının ve hükûmetinin saç ayaklığını yapmak gibi işlerle Nur talebelerinin hiçbir işi olamaz" sözleriyle cevap veren Said Yüce'nin siyasi adımı "bu nasıl çelişki?" sorusunu sordurdu.
 
RİSALE-İ NURLARIN DEVLET TEKELİNE ALINMASINDA AKTİF ROL OYNADI

Sık sık AKP hükümeti lehinde siyasi demeçler veren Said Yüce Torba kanunda Risale-i Nur'un devlet tekiline alan maddenin hazırlanmasında ve geçmesinde aktif rol oynamıştı.

Said Yüce aynı zamanda seçim döneminde Bediüzzaman'ın bazı talebelerinin sık sık hükümet üyeleriyle buluşturulmasına ve yanlarında görünmelerine ve lehlerine demeç verilmesine aracılık etmişti.
 
<< Önceki Haber Kararını verdi, siyasete sığındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER